Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ödmjuk Reuterskiöld

Foto: ALN
Foto: ALN

Ikväll är det tävlingar på Meydan nere i Dubai och svensktränade Giftorm - i ägo hos hårdsatsande Finn Blichfeldt alias Mr Ascot - har en intressant uppgift på papperet.

Publicerad:

Femåringen efter War Pass gör sitt tredje framträdande för sin tränare Fredrik Reuterskiöld i ökenemiratet. Detta efter att i första starten varit positiv som knappt slagen fyra och andra starten löpt lite sämre som åtta över opassande distansen 1.900 meter. I kväll handlar det om idealdistansen 1.600 meter och uppgiften ser intressant ut på papperet.  
– Det är alltid tufft här nere, det ska man veta, men vi ska göra ett tappert försök, kommenterar tränare Fredrik Reuterskiöld.
Han fick startspår två - det måste väl kännas bra?
– Det är klart att jag är nöjd med spåret. Jag har dessutom Kieren Fallon i sadeln - hästen har tränat bra och jag har inget att klaga på. Det skulle vara motståndet då, skrattar Fredrik Reuterskiöld vidare…
Hur är känslan när du ser startlistan?
– Giftorm möter en rad topphästar och är på rankingen minst meriterad i loppet - samtidigt bär han således lägsta vikten. Det finns konkurrenter i loppet som säkerligen kan mer än de hittills velat visa och vi är ödmjuka inför uppgiften i kväll. Den här sporten, speciellt på den här nivån, är ingen lekstuga. Om jag tillåts använda ett klassiskt citat på engelska? ”It's a sport that can tame a lion”, fortsätter mellanbroder Reuterskiöld.
Loppet (Meydan Sobha) rids över distansen 1.600 meter på dirttracken och förstapriset är 66.000 amerikanska dollar. I nuläget spelas Giftorm till ett odds i trakterna kring 15 gånger pengarna. Norsktränade Silver Ocean står på samma startlinje som Giftorm i kväll - detta tillsammans med championjockey Per-Anders Gråberg, men här är ”marknaden” mer tveksam. 40-1 taxerar de internationella spelbolagen den grå Niels Petersen-tränade Silver Oceans chanser till…
Jockey Per-Anders Gråberg sitter även upp på ”evighetsmaskinen” Bank Of Burden i en Listedlöpning över 2.000 meter på gräsbanan med 120 000 USD i förstapris. I samma lopp känns stallkamraten Energia El Gigante än mer intressant tillsammans med Kieren Fallon. ”Elgiganten” som han kallas i stallet var blek i första starten i Dubai, men kan definitivt bättre.
Bank Of Burden och Energia El Gigante står i nuläget i odds kring 30 gånger pengarna.
Championtränare Niels Petersen sadlar även ut Plantagenet i en handicap över 2.000 meter. I sadeln sitter Per-Anders Gråberg och förstapriset i loppet är 90.000 amerikanska dollar.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.