Sveriges ledande travtidning
ANNONS

B-lopp utan svensktränat

Foto: MIA TÖRNBERG
Oasis Bi är en av fem svensktränade hästar som just nu är anmäld till Prix de Bourgogne, men ändå inte ska starta... Foto: MIA TÖRNBERG

På Nyårsdagen avgörs Prix de Bourgogne, det näst sista B-loppet inför Prix d'Amerique. Loppet ser ut att gå helt utan några svensktränade hästar.

Publicerad:

Det verkar onekligen trevligt med hela fyra Daniel Redén-tränade hästar preliminäranmälda till loppet. Men enligt Thomas Hedlund i Redéns stall så kommer förmodligen ingen till start. Det samma gäller Oasis Bi, som inte startat sedan hästen slutade tvåa i VM-loppet på Yonkers den 15 oktober. Förra vintern tog Oasis Bi bland annat en succéartad tredjeplats i Prix d'Amerique.
– Oasis Bi borde ha varit bortstruken redan före jul. Jag vet inte varför det inte fungerat, berättar Stefan P Pettersson och fortsätter:
– Det är inget fel på Oasis Bi, utan han känns likvärdig med förra året. Jag vill dock inte att hästen ska behöva vara en hel månad nere i Paris, utan chansar på att hans pengar räcker ändå. Planen är att precis som förra året starta i Prix de Belgique två veckor före.

Förra året segrade Björn Goop med Timoko i Prix de Bourgogne, som avgörs över 2.100 meter med autostart och har ett förstapris på 54.000 euro (definitiva listan blir klar i slutet av veckan).
Anmälda hästar: Canari Match, Ursa Major, Oibambam Effe, Call Me Keeper, Athos des Elfes, Propulsion, Trebol, Lionel, Tornado bello, Booster Winner, Princess Grif, Astor de Quenne, Oasis Bi, Bird Parker, Akim du Cap Vert, Voltigeur de Myrt, Wild Honey, Univers de Pan, Tiego d'Etang, Bold Eagle och Timoko.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.