Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Call Me Keepers revansch

Foto: GERARD FORNI
Call Me Keeper fick lite revansch efter att ha haft otur i tre raka Frankrike-starter. Foto: GERARD FORNI

Efter två diskningar och sedan fast med krafter kvar i Prix de Bourgogne var Daniel Redéns Call Me Keeper tillbaka som en vinnare igen på Vincennes.

Publicerad:

Den normalt Frankrike-älskande sjuåringen var trots en tuff resa överlägsen i Prix de Lille. Den här gången var det Pierre Vercruysse som fick förtroendet i sulkyn och det blev en väldigt tuff inledning för Call Me Keeper (e. Pine Chip) från spåret längst ut bakom vingen. Svenskägde Arazi Boko (e. Varenne), som numera tränas av Fabrice Souloys svåger Philippe Billard, var snabbast ut och bytte position mellan spets och vinnarhålet flera gånger. Första 600 meterna avverkades efter 1.09,1 och de inledande 1.100 på 1.10,1. Först efter 1.200 meter nådde Call Me Keeper fram i dödens och fick kort efteråt överta ledningen från Arazi Boko. Över upploppet var det sedan ingen som hade någon chans att utmana, även om Arazi Boko var klart bra som tvåa (22.000 euro) på behörigt avstånd.

– Call Me Keeper gjorde ett enormt lopp., men han var nog inte trött i mål i dag heller. Hästen är på väg mot rätt håll och han är fortfarande med i listan till Prix de Belgique nästa söndag. Han kommer att gå jobb på onsdag och vi får se hur det känns då. Jag har fram till torsdag på mig att ta ett beslut, sade Daniel Redén i TV 12-sändningen.

Call Me Keeper segrade på 1.11,5a/2.100 meter och fick 39.600 euro. Sauveur (e. Echo) gjorde debut för Björn Goop och satt bland de sista i fältet ända fram till upploppet. Han kunde inte förbättra sig något speciellt, utan kom nia i mål. Loppet gjorde dock säkert susen. Quick Fix (e. From Above) blev störd i utgången av slutsvängen när han försökte en attack och kom sedan bort helt.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.