Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Django Riff föll

Foto: GERARD FORNI
Django Riff kördes lite defensivt och föll som stor favorit. Foto: GERARD FORNI

Franske treåringskungen Django Riff åkte oväntat på stryk i Criterium des 3 Ans. Detta efter att Mathieu Mottier tagit chansen med 25-oddsaren Diego du Guelier från ledningen.

Publicerad:

Yoann Lebourgeois valde att ta spåret längst ut från start med Philippe Allaire-tränade Django Riff (e. Redy Cash) och det blev en dryg inledning via tredjespår innan han kunde överta ledningen efter cirka 600 meter. Det var Mathieu Mottier som släppte täten bakom Diego du Guelier (e. Kepler), men kort senare blev det positionsbyte igen. Lebourgeois satt kvar i vinnarhålet medan Mottier fick strypa tempot från 1.13,6 första 1.200 till 1.15,1 de inledande 1.700. Django Riff såg lite trög ut när han skulle börja gå i närkamp genom sista kurvan och det var inte förrän den allra sista biten som han snabbt närmade sig ledande Diego du Guelier. Men den sistnämnde höll undan med vad som behövdes på 1.14,1/2.700 meter. Förtapriset var 108.000 euro och det handlade om femte vinsten hittills för Diego du Guelier, som radade upp fyra raka segrar i somras. Men med blott 700.000 kronor på kontot före det här loppet var det ändå överraskande att han kunde besegrar Django Riff. Den sistnämnde förlorade nu för första gången över 2.700 meter på Vincennes.

Trea slutade Philippe Allaires sto Dawana (e. Ready Cash) från tredje par invändigt/vinnarhålet.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.