Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Franskt i Italien

Foto: GERARD FORNI
Arkivbild på Brillantissime. Foto: GERARD FORNI

Philippe Allaire gjorde resan till Florens med Brillantissime och det blev seger för den franske hästen i Gran Premio Duomo (€110.000).

Publicerad:

Pierre Vercruysse körde Brillantissime (e. Ready Cash) i femåringsloppet Gran Premio Duomo (€110.000) idag och den franske hästen satt direkt i ledningen. Han fick sitta ifred i tätpositionen och ingen av konkurrenterna kom i farlig närhet. Brillantissime  segrade på 1.12,4a/1.600 meter och det här var karriärens 13:e fullträff. Han har, i skuggan av den överlägsne kullettan Bold Eagle, sprungit in över 900.000 euro. Det här var hans första seger sedan november 2015 då han vann Premio d´Europa i Milano.

Tvåa i Florens storlopp slutade Battista Congiu-tränade Sharon Gar (e. Varenne) för Gaetano di Nardo på 1.12,6. Hon avslutade fint efter att ha hittat loss från tredje inner. Stella di Azzurra (e. Supergill) blev trea för sin tränare Alessandro Gocciadoro efter resa i rygg på ledaren. Hon noterade 1.12,7.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.