Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Franskt i Orsi Mangelli

Foto: MIA TÖRNBERG
Philippe Allaire. Foto: MIA TÖRNBERG

Dagens stora treåringslopp Orsi Mangelli blev en fransk historia.

Publicerad:

Philippe Allaire skickade Charly du Noyer, efter sin delägde superstjärnhingst Ready Cash, till Milano och Yoann Lebourgeois gjorde inga misstag i grupp 1-loppet. Den fransktränade hästen kördes till ledningen mitt i loppet och kontrollerade sedan saken i säker stil på 1.14,2a/2.250 meter. 
Timone Ek, tränad av Gennaro Casillo, satt en bit ner i kön, men svarade för ett starkt slutvarv i spåren och fullföljde sedan bra till andraplatsen.
Favoriten Tango Negro (e. Infinitif), tränad av Jerry Riordan och körd av Björn Goop, kördes för spets, blev överflyglad och fick överta i utgången av första sväng. Goop valde att släppa ledningen och väntade sedan på fritt spurtutrymme. Hästen kom aldrig helt loss, men hade ändå så mycket plats att han kunde utmana om andraplatsen. Det såg dock inte ut att finnas så mycket kvar i hästen och tredjeplatsen värd 20.400 euro kändes som maxutdelning.
Bo Westergård hade ingen bra dag i Milano. What R.U. Going Todo var blek i Orso Mangellis stoavdelning och Photo Lavec slutade oplacerad, över tre sekunder efter vinnaren, i den öppna klassen.
Förstapriset var 78.200 euro.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.