Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Guarato väldigt segerviss

Foto: MIA TÖRNBERG
Bold Eagle fick bara jogga lite lätt i dag när Travronden var på besök. Foto: MIA TÖRNBERG

FRANKRIKE. Travronden var under tisdagen på besök hos Bold Eagle och Sébastien Guarato i Normandie - och vi träffade en väldigt segerviss fransk tränare.

Publicerad:

Det börjar att dra ihop sig för Prix d'Amerique. Och den stora favoriten och fjolårsvinnaren Bold Eagle (e. Ready Cash) förbereds förstås noggrant på Sébastien Guaratos träningsanläggning Le Menil Berard i Normandie. I måndags gick Bold Eagle ett tuffare jobb medan han i dag bara var ute i ett lättare joggingpass för lärling.
– Allt har gått perfekt i förberedelserna och det finns absolut inget att klaga över. Jag är lika segerviss nu som inför Prix d'Amerique förra året, säger Sébastien Guarato.

Den sistnämnde fick inte direkt någon skrämselhicka över någon häst i söndagens Prix de Belgique, inte heller någon ur Daniel Redéns trio. Däremot har han respekt för Örjan Kihlström, som förhoppningsvis ska köra Propulsion i Prix d'Amerique. Hästen har haft lite problem med varbildningar och tvingades som bekant tacka nej till Prix de Belgique.
– Propulsion ska ut i ett 18-hästarsfält och är inte speciellt snabb ut. Samtidigt är Örjan Kihlström en sådan som kan göra underverk, fortsätter Guarato.

Solvallas sportchef Markus Myron var på plats på Vincennes i söndags och fick redan då ett positivt besked inför Elitloppet.
– Jag kände igen honom och sade direkt att Bold Eagle kommer till Solvalla i år bara inget oförutsett händer.

Men först är det Prix d'Amerique som gäller. Med en oslagbar Bold Eagle?

Mer om Bold Eagle och Sébastien Guarato blir det i Travrondens papperstidning nästa vecka.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.