Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Knapp Westholm-seger

Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN
Vison Fromentro vann på Vincennes. Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN

Jörgen Westholm-tränade Vison Fromentro tog en knapp seger i lärlingsloppet Prix de Jallais på Vincennes och tjänade hela 24.750 euro.

Publicerad:

Vison Fromentro (e. Ganymede) var bra med från sitt femtespår bakom bilen och kördes omgående till spets för Bryan Coppens. Den sistnämnde valde dock att släppa direkt till favoriten Ange de Lune (e. Laetenter Diem), som i sin tur lät den slutlige måltrean Vicomte d'Havane (e. Invar) överta täten. Öppningen var tuff; 1.07,6 första 600 och 1.10,7 de inledande 1.100.

Vison Fromentro flyttades ut i andra ytter efter drygt halva loppet och in i sista kurvan var det bara Jörgen Westholms åttaåring samt Ange de Lune (fick fritt tidigt på innerspår) som gjorde upp. Vison Fromentro satte dock dit huvudet först kort före mållinjen och segrade på 1.12,6a/2.100 meter. Det här var femte segern sedan han i höstas kom ner till Frankrike och den andra i rad.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.