Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Koboltdopning - fyra utpekade tränare

Foto: JEANNIE KARLSSON/TRAVRONDEN
Fabrice Souloy är en av fyra utpekade tränare som är misstänkt för Koboltdopning i Frankrike. Foto: JEANNIE KARLSSON/TRAVRONDEN

Tidigare var det bara Fabrice Souloy som var misstänkt för att ha dopat hästar med Kobolt. Nu är ytterligare tre franska tränare namngivna.

Publicerad:

Det är välrenommerade travjournalisten Fabrice Theil, som även jobbar för Paris Turf, som via sitt Twitterkonto på World Trot (L'inTroKuptible) nu namnger fyra franska tränare. Förutom Fabrice Souloy handlar det om Salvatore Campolo, Philippe Bengala samt Dominique Raffini. Souloy har tidigare gått ut med uppgifter själv om att hans Lover Face fastnat i dopingprov angående Kobolt i Frankrike. I Norden är han sedan länge aktuell i ”Koboltdopingshärvan” vad gäller Your Highness, Lionel, Un Mec d’Heripre och Timone Ek.
– Salvatore Campolo och Dominique Raffini är två relativt okända tränare för oss svenskar, men Philippe Bengala vann lopp så sent som i fredags på Vincennes. Han har, om jag räknat rätt, 23 hästar i träning och jag bedömer att de uppgifter som Fabrice Thile lämnat är väldigt trovärdiga, säger Frankrike-stationerade tränaren Anders Lindqvist.

Philippe Bengala hade fyraårige Crin Noir des Baux (e. Que je T'aime) i ett försäljningslopp under fredagen på Vincennes. Hästen vann med 50 meter för Gabriele Gelormini trots att ekipaget öppnade 1.07,5 första 1.100 i ett bilstartslopp över 2.100 meter. Segertiden stannade dock vid 1.12,7a/2.100 meter. Bengala har under sin tränarkarriär tagit hela 549 segrar på 8.378 starter, varav 25 vinster hittills under 2016. Motsvarande siffror för Salvatore Campolo är 26 vinster på 163 starter, varav 12 segrar under 2016. Då det gäller Dominique Raffini har han så här långt ordnat 44 tränarvinster på 319 starter, varav 11 segrar under 2016.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.