Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Målfoto i Derby

Det blev ett rafflande upplopp när Derbyt (€70.000) i Österrike avgjordes på Krieau-banan i Wien i eftermiddag. Paradis Wood B fick nosen först i händerna på Rudolf Haller.

Publicerad:

Den store favoriten Natalie Go och Gregor Krenmayr kördes tidigt till ledningen och fick sedan bestämma tempot, men hon skulle ändå inte ha något med utgången att göra. I tredje ytter satt Paradis Wood B och han svarade för en stark avslutning. Segergreppet var kopplat i god tid innan mållinjen, men sist biten dök Lady Ford upp efter att ha fått backa sig loss från vinnarhålet.

Målfoto fick skilja på hästarna och det visade sig att Paradis Wood B drog det längsta strået. Hubert Brandstätter Jr tränar fyraåringen och det var rutinerade Rudolf Haller som satt i sulkyn. Derbyt i Österrike har körts sedan 1884 och det här var Hallers sjätte intäckning. Segertiden landade på 1.16,9/2.600 meter och förstapriset uppgick till 35.000 euro.

Paradis Wood B (e. Goetmals Wood) har faktiskt lite svenskkoppling. Hans mor är Paradis Hornline (e. Lindy's Crown), som tjänade knappt 300.000 kronor innan hon exporterades till Österrike 2004.
Inför söndagens Derby hade Paradis Wood B fyra vinster på 14 starter och 4.830 euro på kontot.

Från ledningen knep Natalie Go bronspengen.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.