Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Prix de Belgique: fyrpack från Redén

Foto: MARIA HOLMÉN
Daniel Redén. Foto: MARIA HOLMÉN

Daniel Redén dansade i veckan på Twitter. Tacka sjutton för det när man har fyra stjärnhästar med i Prix de Belgique.

Publicerad:

Det var efter måndagens snabbjobb på Grosbois som Solvallatränaren bjöd på en sväng om framför mobilkameran. Vi antar att det hade att göra med hur Propulsion, Lionel (ny på Daniel Redéns träningslista), Wild Honey, In Vain Sund och Trinity Zet kändes.
- Det stämmer och alla kändes verkligen jättefina, bekräftar Daniel Redén.

In Vain Sund, körd av Franck Nivard, går ut i femåringsloppet tillika grupp 2-loppet Prix de Croix på lördag på Vincennes.
- Han har haft lite bekymmer med en hovspricka inför, men är kvitt den nu. Hästen ska köras försiktigt, men trivs på kolstybben och det ska bli spännande att se vad han kan hitta på, säger Redén.

Mest spännande är det förstås på söndagen i Prix de Belgique. Daniel har Propulsion, Call Me Keeper och Lionel, men också stoduon Trinity Zet och Wild Honey.
- Propulsion och Lionel körs av Örjan Kihlström och Matthieu Abrivard och båda ska bara ha en genomkörare. Call Me Keeper startar med 95 procents säkerhet och kommer köras av Björn Goop. Nya kuskar verkar göra hästen lite extra taggad och det är förstås en topp 3-placering vi är ute efter, berättar Daniel.

Nivard bakom Wild Honey

Att Wild Honey är med i anmälningslistan är en liten överraskning. Hästen ströks för feber i stoeleliten på annandagen, men tränar nu fint nere i Paris.
- Jag tycker det har gått att läsa mellan raderna att jag länge velat starta henne i Frankrike. Hon trivs bra här nere och Franck Nivard får chansen bakom henne på söndag.

Trinity Zet, då?
- Hon kommer inte komma med i Prix de Belgique utan vi siktar på Prix Helen Johansson under Prix d'Amérique-dagen. Trinity Zet har gått 1.10- och 1.11-tider och jag tror att hon kommer duga fint även i den här konkurrensen, säger Daniel Redén.

Du kan med lite flyt få med hela fyra hästar i Prix d'Amérique. Hur kommenterar du det?
- Det är långt till PdA, men kan vi få med tre blir jag supernöjd, säger han.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.