Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Så tar du dig till Prix d'Amérique

Foto: MIA TÖRNBERG
Foto: MIA TÖRNBERG

I helgen vallfärdar världens travfolk till Vincennes. Så här hittar du dit.

Publicerad:

Prix d’Amérique-helgen har blivit en stor ”lill-semester” för svenska travintresserade. De som på egen hand vill ta sig till banan från Paris centrala delar kan med fördel använda stadens eminenta tunnelbana och pendeltåg (R.E.R.).
Börja med att via Metron ta er till en av de stationer som R.E.R.-tågen stannar på (till exempel Auber vid Operan). För att sedan komma till Vincennes gäller det att åka R.E.R. linje A på den gren som slutar i Boissy St Leger (= direction Boissy). Tåget passerar en station som heter Vincennes, vilket dock är totalt vilseledande i sammanhanget. Den som går av där har en duktig promenad framför sig om han ska hitta någon travbana! Rätt station att kliva av på är istället Joinville-le-Pont. Därifrån är det en frisk, stärkande tiominuterspromenad till banan (det brukar bara vara att följa strömmen) och det finns också gratisbussar som pendlar mellan tågstationen och banan. Värt att tänka på är att de som vill åka taxi från banan in till Paris efter att ha varit på Vincennes brukar ha jobbigt att få tag i droska. Det beror på att reglerna är att ”staden” Paris taxibilar inte får plocka upp kunder i förorterna utan måste gå tomma tillbaka till centrala staden. Och antalet ”Joinville-taxis” brukar ha svårt att täcka efterfrågan.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.