Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Samma upplägg som 2016

Foto: MIA TÖRNBERG
Oasis Bi pysslas om. Foto: MIA TÖRNBERG

Först Prix de Belgique och sedan Prix d'Amérique. Det är planen för Stefan P Petterssons stjärna Oasis Bi.

Publicerad:

Oasis Bi (e. Toss Out) gjorde 2016 comeback i Prix de Belgique (€120.000). Han slutade trea och nådde sedan samma placering i Prix d'Amérique (€1.000.000). Till Mantorpstravets hemsida säger tränaren Stefan P Pettersson att det bli samma upplägg i år och han räknar med att Oasis Bi kommer med i storloppet sista söndagen i januari på sin startprissumma.

- Allt har gått enligt planen och vi är där vi ska vara när det gäller förberedelserna, berättar Pettersson till banans hemsida.
- Vi lämnar Mantorp på tisdag-onsdag före Prix de Belgique (15 januari). Liksom förra gången kommer han att stallas upp i Jörgen Westholms borg på Grosbois. Vi ser gärna att Pierre Vercruysse kör igen, men vi har inte fått något klartecken än.

Oasis Bi har inte startat sedan andraplatsen i VM-lopp i mitten av oktober. Totalt har hästen startat 68 gånger (17-16-8) och tjänat 15,3 miljoner kronor.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.