Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Storhästägare riskerar fängelse

Foto: MIA TÖRNBERG
Foto: MIA TÖRNBERG

Storhästägaren Antonio de Sousa, 68 år, som driver en av de största fastighetsgrupperna i Ile-de-France, har suttit häktad sedan den 13 april, enligt den franska dagstidningen Le Parisien. Nu riskerar Antonio de Sousa ett långt fängelsestraff.

Publicerad:

Antonio de Sousa äger närmare 70 travhästar i professionell träning och däribland topphästarna Bolero Love och Che Jenilou. Enligt uppgifter påstås han ha haft en nära affärsrelation med prefekten Alain Gardère (också åtalad), vilken i sin tur haft förbindelser så högt upp i den franska hierakin som hos förre inrikministern Claude Guéant och därigenom lär ha kunnat tillskansat sig stor fördelar. Alain Gardère och Antonio de Sousa har åtalats på flera punkter i en stor korruptionshärva.

Antonio de Sousa har gjort sig en förmögenhet i fastighetsbranschen. Ett av Sousas företag har idag över 700 anställda.

Redan 2013 fick det franska finansministeriet in uppgifter om penningtvätt hos Sousas företag och i samband med detta dök namnet på Alain Gardère upp. Av brottsutredningen, som startade i november 2014, framgår att det handlar om penningtvätt, förfalskade handlingar och användande av svart arbetskraft.

Bland hans mest kända hästar idag kan fyraårige Grupp I-vinnaren Che Jenilou (e. Goetmals Wood), 1.14,0/€405.600, nämnas tillsammans med Bolero Love (e. Love You), 1.10,8/€477.780, vilka båda tränas av Sebastien Guarato.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.