Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Svensktätt i Chartres

Travbaneadministratörerna på franska banan Chartres får plocka fram en svensk flagga ur sitt förråd på söndags. Sex svensktränade hästar startar i samma lopp.

Publicerad:

Det handlar om ett lopp stängt vid 143.000 intjänade euro och med tillägg vid vunna 75.000 euro. Ett lopp som alltså passar svenska brons- och silverdivisionare som handsken. Förstapriset är 9.900 euro.

På startvolten (2.800 meter)  finns svenskarna Twigs U.Can Fly, tränad av Eva Skantz och Michael Demmers Qvintette, plus franskfödda Marcus Lindgren-tränade segervana (fem segrar på sju starter ifjol) Ask For You.

Från tillägg (2.825 meter) ska Daniel Parling lotsa Mats Buchts Elit Håleryd och han har att hålla koll på Stefan Melanders Long Night och Robert Berghs Beatles. Denne har inlett sin franska sejour hos Bergh med två raka segrar, den senaste så sent som i helgen i Cagnes-sur-Mer. Den kusk Robert hittat åt Beatles på söndag heter Glenny Delaune.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.