Sveriges ledande travtidning
ANNONS

”Tajmingen kunde varit bättre"

Foto: MIA TÖRNBERG/TRAVRONDEN
D'One missar chansen att försvara sin titel på Red Mile. Foto: MIA TÖRNBERG/TRAVRONDEN

LEXINGTON. Roger Walmanns D'One skulle försvara sin titel i stoloppet Allerege Farm som körs på The Red Mile i Kentucky på söndag. Men loppet blev inställt på grund av att endast tre hästar anmäldes.

Publicerad:

– Jag hade kört ett jobb med D'One på morgonen idag (läs: torsdag) när jag fick ett telefonsamtal om att hennes lopp på söndag blivit inställt. Det är som det är, men tajmingen kunde varit bättre. Om jag inte hunnit köra jobbet hade hon till exempel kunnat åka in och gå ett kvallopp på Red Mile istället och få det lopp i kroppen som det här var tänkt att bli inför storloppen på Meadowlands senare i höst. Nu får vi tänka ut en ny plan för hur vi ska förbereda henne för de loppen, säger Roger Walmann. 
D'One står på ACL Stuteris gård en bit utanför Lexington, under Anette Lorentzons beskydd.
– Anette säger att vi kan åka till någon av banorna i Ohio och starta i ett vanligt snabblopp istället. Just nu är det nog huvudalternativet. Gör vi så kan D'One kanske sedan fortsätta därifrån direkt till New Jersey och White Birch Farm hos Nancy och Marcus Johansson där D'One ska stå i samband med Meadowlands-starterna, då är hon ju så att säga redan en bit på vägen till New Jersey, säger Roger Walmann.
Att Allerege Farms stoavdelning blev inställd på grund av att endast tre hästar anmäldes var förstås en missräkning. Därmed gick D'One också miste om chansen att kunna ta ett ännu bättre rekord än de 1.09,4 hon gick Kentucky Futurity-dagen ifjol, på samma årliga storloppsdag som båda hennes föräldrar Donato Hanover och Giant Diablo gick världsrekordet 1.08,5 Kentucky Futurity-dagen 2007. Banan var under torsdagstävlingarna hypersnabb och det kördes nytt världsrekord, 1.09,4 av tvåårige Chapter Seven-sonen Walner, i en av avdelningarna i International Stallion Stakes.
– Det sades att de tre anmälda hästarna får dela på de 43.000 dollar som var prissumman i loppet. Men jag har inte fått bekräftat från banans ledning att det verkligen blir så, säger Roger Walmann.
I år har D'One siktats mot höststorloppen i Nordamerika och gjorde endast tre sommarstarter (två segrar) mot ston hemma i Sverige innan skötaren Malin Boman packade stora selkofferten och gav sig av på en ny Atlantkrossning med D'One. 
- Hon lärde sig av resan ifjol och kände nu igen alla momenten, uppträdde tryggare och mer rutinerat. Det tog drygt fem dygn från att vi lämnade gården hemma tills vi var på plats här på ACL Farm i Kentucky. Lastbil till Liege i Belgien, sedan flyg till New York, däreter två dygn i karantän i New Jersey, då hon stod i box hela tiden och tvingades till foderbyte, sedan bil hit till Kentucky. Det är en oerhört tuff resa. Ifjol tunnade D'One ur, men i år gick det mycket bättre. Hon lärde sig av förra året och när vi till slut kom fram hit till ACL Farm kände hon igen sig direkt och fann sig tillrätta, säger Malin Boman.
Planen för D'One är att stanna i Nordamerika över Meadowlands-storloppen Breeders Crown som körs i slutet av oktober och sedan TVG-finalen.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.