Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Westholm-seger i Paris

Foto: URBAN KIHLMAN/ALN
Vison Fromentro gladde Jörgen Westholm med ytterligare en seger på Vincennes. Foto: URBAN KIHLMAN/ALN

Jörgen Westholm tränade Vison Fromentro tog i eftermiddag sin femte seger på Fransk mark när han visade sig överlägsen för Dominik Locqueneux i Prix de Tourcoing på Vincennes.

Publicerad:

Det handlade om årets fjärde vinst i Frankrike, varav den andra på Vincennes. Vison Fromentro (e. Ganymede) var favorit i loppet och tvingades till en tuff inledning via dryga spår innan han kunde överta ledningen när hästarna för första gången passerade målgången på Vincennes. Där framme tilläts sedan Dominik bestämma tempot till 1.15,1 första 1.300 och 1.15,4 de inledande 1.800. I början av upploppet fick Vison Fromentro några påminnelser om att det var dags att sticka undan - och hästen lekte med sina konkurrenter. Sista 100 satt Dominik bara och finåkte till seger på 1.15,0/2.850 meter. Förstapriset var 31.500 euro.

Tema de Bassiere (e. Hulk des Champs) avslutade duktigt i skymundan som tvåa, efter att ha dragit upp attacken som första häst i tredje- och fjärdespår. Vison Fromentro är nu nära 100.000 euro i intjänade pengar hittills under året i Frankrike.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.