Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Andra raka för Antonio – som siktas mot V75

Foto: Maria Holmén/TR BILD
Antonio Trot vann enkelt för Ulf Ohlsson i Eskilstuna. Foto: Maria Holmén/TR BILD

Timo Nurmos Antonio Trot körde Jorma Kontio till ledningen tidigt och från den positionen tog den fyraårige valacken en enkel seger. Nu tar man sikte mot Axevalla och V75 på uppesittarkvällen.

Publicerad:

Ulf Ohlsson körde Antonio Trot (e. Orlando Vici) till ledningen tidigt och bevakade sedan händelserna hela vägen. In på upploppet lättade Ulf Ohlsson på tömmarna och då stack fyraåringen enkelt undan i ett flertal längders ledning. Segern, som var den andra raka, blev till sist väldigt bekväm.
– Det blev behändigt för honom idag. Senast fick han ett tufft lopp så det var skönt att kunna låta honom vinna med lite kräm kvar den här gången. Hästen blir mer och mer komplett, men har haft en del problem med aktionen tidigare, sade Ulf Ohlsson.

Kretsen kring Antonio Trot meddelar att man härnäst siktar på att starta på V75 på Axevalla den 23 december.

Björn Goop hade en trivsam kväll i Eskilstuna och plockade hem tre segrar med egentränat. Han inledde utanför V64-spelet med Gazza B.R. (e. Love You) som ledde hela vägen. Taktiken var densamma med både Bear Hope (e. S.J.'s Caviar) och Grandfather Bill (e. Cantab Hall) som också spårade runt om. Den senare noterades för sin tredje raka triumf på 1.16,3/2140 meter.
– Han har varit jätteduktig. Han är fin, men har haft problem med en has vilket gjort att vi fått vänta lite på honom. Hästen har bra styrka och inställning och vi hoppas och tror att han ska fortsätta utvecklas. Hästarna har stått bra till i loppen och då blir allting mycket enklare. Det har slumpat sig väl idag, sade Björn Goop om tisdagens framgångar.

Drygt 1500 meter från mål avancerade Örjan Kihlström fram först utvändigt om ledaren Tornado Jet med Daniel Redén-tränade Perfect King (e. So Perfect). Över upploppet var det ett flertal hästar som gjorde upp. Förutom de två nyss nämnda avslutade också Young da Vici piggt den sista biten, men Kihlström måttade in den femåriga valacken med minsta möjliga marginal.
– Han har visat bra form, men hoppat bort sig lite oturligt inom V75 två gånger. Det var kul att han fick utdelning nu på sin fina form, sade Örjan Kihlström.

Lira nästa gång: Yrwing (Lopp 5) galopperade bort mycket mark i inledningen, men återkom starkt som tvåa.

Alla vinnare denna tävlingsdag:
Lopp 1: Taste Of Space (e. Conway Hall) Kaj Widell (Urban G Eriksson)
Lopp 2: Gazza B.R. (e. Love You) Björn Goop (Björn Goop)
Lopp 3: Victory Topline (e. The Best Madrik) Jorma Kontio (Timo Nurmos)
Lopp 4: Antonio Trot (e. Orlando Vici) Ulf Ohlsson (Timo Nurmos)
Lopp 5: Bear Hope (e. S.J.'s Caviar) Björn Goop (Björn Goop)
Lopp 6: Cikoria Frazer (e. Dream Vacation) Tobias J Gustafsson (Bernt Eriksson)
Lopp 7: Grandfather Bill (e. Cantab Hall) Björn Goop (Björn Goop)
Lopp 8: Perfect King (e. So Perfect) Örjan Kihlström (Daniel Redén)
Lopp 9: Abano H. (e. Abano As) Per Lennartsson (Thorsten Tietz)
Lopp 10: Moon's Black Lady (e. Marion Mad Money Tomas Rosén (Tomas Rosén)

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.