Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Båth och Ohlsson dominerar

Foto: Malin Albinsson/TR Bild
Ulf Ohlsson. Foto: Malin Albinsson/TR Bild

Det är svårt att tro att både Svante Båth och Ulf Ohlsson inte längre är Bergsåkerstränare på pappret. I varje fall om man ser till hur många segrar man tar.

Publicerad:

SUNDSVALL. Den här kvällen blev det en trippel för Ulf Ohlsson och en tränardubbel för Svante Båth. Den senare inledde med talangen Global Adventure som efter tre starter inte vet hur det känns att förlora. Nu avgjorde 2-åringen buslätt efter ett lopp i andra ytter för Jimmy H Andersson, som även har hästen som passhäst.
– Det var kattens lek med råttan, skojade Jimmy.
– Men han tar loppen på rätt sätt, så det ser lovande ut.

En bra kväll blev det även för ägarna, Vecketrands El AB m.fl. De äger nämligen även Global Wizard som för nämnde Ulf Ohlsson tog karriärens andra seger efter tidig ledning när han som ensam treåring slog äldre hästar över lång distans. Det var dessutom Ohlsson tredje raka seger, då han avrundade V5-omgången genom att första slå av storfavoriten Michelangelo Ås med Anna Näslund-tränade Eder Bob.
– Det är en häst som alltid gör bra lopp, konstaterade han.

Stark efter uppehåll

Dessutom vann han med Jan-Olov Persson-tränade Björlifant som var tillbaka efter ett fem månader långt tävlingsuppehåll och såg bättre ut än någonsin. Provade tufft för ledningen men fick ge sig efter 19,7/500 meter (!) och backa ned i tredje inner. Trots den öppningen hade han spänst i benen att speeda ned konkurrenterna när han fick luckan.
– Det blev en väldigt tuff öppning, men sedan löste det sig bra, menade Ohlsson.

Per Linderoth fick nöja sig med att bli tvåa bakom Eder Bob med Daniel Redén-tränade Michelangelo Ås, men vann istället med egentränade Elsa Mearas som känns lite underskattad. I vart fall när hon agerar som hon gjorde den här kvällen. Nu tvingades hon till en 1.10-öppning första halvvarvet innan hon kom till spets, men väl där såg hon väldigt stark ut och lämnade konkurrenterna sista biten. Segertiden blev 1.13,7a/1 640 meter.
– Hon blir bättre och bättre, konstaterade Per om fyraåringen som inte kvalade in till Stochampionatet, men som tävlat allt bättre efter det äventyret.

Dagens vinnare
Lopp 1: Global Adventure (e.S.J.´s Caviar) Jimmy H Andersson (Svante Båth)
Lopp 2: I.T.Inventor (e.Super Photo Kosmos) Elias Strandberg (Johanna K Karlsson)
Lopp 3: Elsa Mearas (e.Andover Hall) Per Linderoth (Per Linderoth)
Lopp 4: Igor Sånna (e.Make It Happen) Lena Fritz (Fredrik Lundgren)
Lopp 5: Ripkin Joe (e.Ken Warkentin) Jonas Karlsson (Jonas Karlsson)
Lopp 6: Eder Bob (e.Crazed) Ulf Ohlsson (Anna Näslund)
Lopp 7: Björlifant (e.Moe Odin) Ulf Ohlsson (Jan-Olov Persson)
Lopp 8: Global Wizard (e.Love You) Ulf Ohlsson (Svante Båth)
Lopp 9: Spik Loke (e.Spikeld) Jimmy Jonsson (Öystein Tjomsland)

Lira nästa gång: Betting Rebeller (8) gjorde ett starkt lopp utvändigt om Global Wizard och bör bara bli bättre med loppet i kroppen

MATS PERSSON

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.