Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Det är helt sanslöst"

Foto: Malin Albinsson/TR Bild
Actually och Linda Runhammar. Foto: Malin Albinsson/TR Bild

Familjehästen Actually hade uppvisning på Åbytravet på onsdagen. Det treåriga stoet travade 1.13,6 över full väg – i karriärens sjätte lopp.

Publicerad:

Ett lopp som inleddes med en ordentlig spetsstrid. Peter Untersteiners Alfa Minerva var snabbast från start, men fick snart Thomas Uhrberg och Destiny på sin utsida. Uhrberg körde för fullt genom svängen och tog sig till ledningen i utgången av densamma. Men det kostade. 1.07,2 första 500 meterna, närmare bestämt, och när norska gästen Princess Corner sedan övertog kommandot hade första varvet gått efter 1.12,1 – i ett lopp stängt vid 75.000 intjänade kronor.

Goda nyheter för Christoffer Eriksson och Actually (e. Maharajah) i fjärde par utvändigt, men hästens tränare, Åbyamatören Marie Runhammar, var ändå nervös vid sidan om.
– Hon är lite stänkrädd, så jag tänkte att snart kommer galoppen, trodde Runhammar.

Men det gjorde den inte. På sista bortre långsidan lade Actually en rejäl långspeed och över upploppet lyckades hon dels ta sig förbi ledande Princess Corner, dels hålla undan för Fossens Wally som liftade med i rygg. Klockan i mål visade finfina 1.13,6.
– Det har hon inte stavat till innan. Helt otroligt. Att man äger en sådan här – det är helt sanslöst, sade skötaren och delägaren Linda Runhammar till Kanal 75.

Segern var Actuallys andra på sex starter. Hästen är uppfödd av Menhammar Stuteri.

Anna Björlins sto vann från dödens

Det blev amatörseger även på Solvalla under onsdagens V86-omgång. Färjestads Anna Björlin har tre hästar på träningslistan och en av dem är tuffa Lullaby S.I.R. Niclas Benzon körde tidigt fram Order by Fax-dottern utvändigt om ledande Stardust Melody och mitt på upploppet kopplade Lullaby S.I.R. greppet.

Från andra par utvändigt fick dock Chacha Sisu chansen. Och spurtade raskt. Vid mållinjen kunde inte det mänskliga ögat inte skilja hästarna åt, men på målfotot hade Lullyby S.I.R. nosen främst. Segertiden skrevs till 1.13,8a/2.140 meter – nytt rekord för fyraåringen som är uppfödd av Sven och Ingegerd Rejnö.

Onsdagens vinnare på V86:
V86-1: 1. Super Steve – Conrad Lugauer
V86-2: 2. He's Marvelous – Björn Goop
V86-3: 9. Actually – Christoffer Eriksson (Marie Runhammar)
V86-4: 6. Lullaby S.I.R. – Niclas Benzon (Anna Björlin)
V86-5: 15. Elcamino Dimanche – Robert Bergh
V86-6: 1. Caligula – Per Lennartsson (Robert Bergh)
V86-7: 2. Bambi Rozz – Magnus Jakobsson (Eric Martinsson)
V86-8: 7. Sir Henry P.Hill – Jörgen Westholm

FAKTA

V86 24 oktober

Utdelning
8 rätt: 6.190.345 kronor
7 rätt: 9.723 kronor
6 rätt: 395 kronor

Omsättning
26.415.457 kronor

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.