Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Disco Volante hela vägen

Foto: Lars Jakobsson/Kanal 75
Disco Volante och Ulf Ohlsson imponerade på Axevalla. Foto: Lars Jakobsson/Kanal 75

Ulf Ohlsson stack direkt till ledningen med Disco Volante och från den positionen var fyraåringen smått överlägsen.

Publicerad:

Det var inget snack om saken i Breeders Crown-uttagningen för fyraåriga hingstar och valacker. Ulf Ohlsson stack direkt till ledningen med Stefan Melander-tränade Disco Volante (e. Scarlet Knight) som var smått överlägsen från den positionen. Gareth Boko och Conrad Lugauer gick fram först utvändigt om ledaren efter ett halvvarv, men kunde aldrig utmana på allvar utan fick nöja sig med tredjepriset. Disco Volante vann på 1.12,9a/2140 meter.
– Han är bra när han fungerar. Han blev lite het när Conrads häst kom ut utvändigt, men var stark och rejäl. Senast dummade han sig lite, men idag visade han form igen. Jag tycker att hästen hör hemma i final och vi hoppas på vettigt läge i semifinalen, sade Ulf Ohlsson.

Kvalificerade för Breeders Crown fyraåriga hingstar och valacker, semifinal:
Häst–Tränare
Disco Volante–Stefan Melander
Track Angle–Morten Waage
Gareth Boko–Conrad Lugauer
Springfield–Lars I Nilsson
Han Herred–Stig H Johansson
Bruno Bagheera–Stefan Melander

Ledningen hela vägen var segermelodin för Tuomas Korvenoja och B.W.T.Burnin Alive (e. Brad de Veluwe) i Breeders Crown-uttagningen för fyraåriga ston. Ekipaget fick bestämma i front och varvade på för klassen behagliga 1.16,3. 200 meter från mål hade ledaren klart grepp om det hela, men Uncertain Age och André Eklundh avslutade piggt och var i stort sett jämsides när mållinjen passerades. Segertiden skrevs slutligen till 1.15,0a/2140 meter.
– Jag var riktigt nöjd med min häst och hon kämpade på ett ärligt sätt hela vägen in i mål. Nu åker vi hem och funderar på hur vi matchar henne framöver, sade Tuomas Korvenoja.

Kvalificerade för Breeders Crown fyraåriga ston, semifinal:
Häst–Tränare
B.W.T.Burnin Alive–Tuomas Korvenoja
Uncertain Age–Tomas Malmqvist
Luck Is Back–Stefan Persson
Licensee–Jan Morten Hansen
Alandias da Vici–Björn Goop
Callela Eliza–Markku Nieminen

Framgångarna fortsätter för Jerry Riordans Vamp Kronos (e. Ready Cash) som från ledningen bevakade händelserna i Breeders Crown-uttagningen för treåriga ston. Björn Goop fick chansen i sulkyn för tredje gången i följd och ekipaget är fortsatt obesegrat. Vamp Kronos ståtar för egen del med fyra raka segrar. Denna gång skrevs segertiden till 1.14,0a/2140 meter.
– Jag ville inte köra på för hårt eftersom det är semifinal om en dryg vecka. Dibaba är en bra häst och släpper ingen ifrån sig. Det var två riktigt bra ston som visade oerhörd kapacitet, sade Björn Goop.

Bakom Vamp Kronos avslutade Oaks-tvåan Dibaba starkt. Från tredje ytter avancerade Örjan Kihlström framåt via tredjespår 600 meter kvar och det bet riktigt bra. Hästarna duellerade hela upploppet ned och var många längder före övriga i mål, men Dibaba lyckades aldrig koppla segergreppet.

Kvalificerade för Breeders Crown treåriga ston, semifinal:
Häst–Tränare
Vamp Kronos–Jerry Riordan
Dibaba–Roger Walmann
Sheilah Laday–Peter G Norman
Callela Lisbeth–Markku Nieminen
White Lightning–Jörgen Westholm
Global Upper Style–Peter Untersteiner

I ett galoppfyllt uttagningslopp i Breeders Crown för treåriga hingstar och valacker blev det till sist en enkel seger för Johan A Nilsson och Lucifer Lane (e. Infinitif). Ekipaget stack omgående till ledningen och från den positionen vann man sedan ohotat. Detta närmast före Björn Goop och Vainqueur R.P. som avslutade bra, men det var aldrig någon diskussion om var segern skulle hamna.
– Det är ett rent nöje att få köra den här hästen. Han kändes riktigt fin idag. Hästen var lite loj i början, men har växt med loppen och när han vann ett lopp i Margaretas Tidiga Unghästserie förstod vi att det var en riktigt bra häst. Den här gången var han väldigt taggad och varvet kvar tog han i självmant, sade Johan A Nilsson.

Kvalificerade för Breeders Crown treåriga hingstar och valacker, semifinal:
Häst–Tränare
Lucifer Lane–Thomas L Nilsson
Vainqueur R.P.–Frode Hamre
On Track Banditen–Magnus Jakobsson
Free To Party–Timo Nurmos
Verozzo-Roger Walmann
M.T.Malkin–Claes Sjöström

Semifinalerna i Breeders Crown körs på Solvalla söndagen den 29 oktober och startlistorna dit blir klara måndagen den 23 oktober.

Lira nästa gång: Uncertain Age (lopp 6) avslutade piggt över Axevallas upplopp och förlorade med minsta möjliga marginal. Revansch i nästa?

Alla vinnare på Axevallatravet denna tävlingsdag:
Lopp 1: Bear Amarante (e. Dream Vacation) Thomas Dalborg (Per Jonsson)
Lopp 2: Make It Bore (e. Make It Happen) Olea Villa Furre (Ulf Borekull)
Lopp 3: Broadway Appolo (e. Broadway Hall) Johan Untersteiner (Johan Untersteiner)
Lopp 4: Vamp Kronos (e. Ready Cash) Björn Goop (Jerry Riordan)
Lopp 5: Magic Bråten (e. Mr Pine Chip) Paula Pettersson (Lars-Inge Olsson)
Lopp 6: B.W.T.Burnin Alive (e. Brad de Veluwe) Tuomas Korvenoja (Tuomas Korvenoja)
Lopp 7: Unheard Of (e. Jaded) Magnus Jakobsson (Rolf Johansson)
Lopp 8: Disco Volante (e. Scarlet Knight) Ulf Ohlsson (Stefan Melander)
Lopp 9: Lucifer Lane (e. Infinitif) Johan A Nilsson (Thomas L Nilsson)
Lopp 10: Red Hot Snapper (e. Love You) Nathalie Blom (Lars Järpedal)
Lopp 11: Bisu The Beat (e. Dream Vacation) Stefan Söderkvist (Elisabeth Sandin)

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.