Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Emilia och Fille – den dynamiska duon

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Emilia Leo och Jan-Olov Perssons Wilda Fille tog en ny seger under sadel. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Emilia Leo och Wilda Fille trivs minst sagt tillsammans. De har kamperat ihop sex gånger – och står noterade för sex segrar och två svenska rekord.

Publicerad:

Efter en rejäl avslutning blev det seger för Jan-Olov Persson-tränade Wilda Fille (e. Bork Odin) och Emilia Leo i ett montélopp över kort distans på Rommetravet under fredagskvällen. Man gjorde det på 1.24,6/1680 meter vilket är nytt svenskt rekord för sexåriga och äldre kallblodhingstar och valacker i monté.

Emilia Leo och åttaårige Wilda Fille är fortsatt obesegrade efter att ha startat sex gånger i monté och det har var ekipagets andra svenska rekord. Tidigare innehar man också det svenska rekordet för sexåriga och äldre kallblodhingstar och valacker i monté över medeldistans. I december sprang Wilda Fille 1.25,5/2160 meter i Bollnäs.

Jörgen Westholm bokstavligen bar egentränade Guli Rubin (e. Järvsöfaks) över upploppet. Den sjuårige valacken kontrade ut Harry Växus och avgick med segern. Nu hoppas Westholm på V75.
– Ulfs häst kopplade greppet 200 meter kvar och då kände jag att nu får vi hålla i oss så att vi i alla fall blir tvåa för han har en tendens att galoppera till slut. Min häst höll farten samtidigt som den andra stannade så det var tacksamt. Får han poletten att trilla ned tror jag att han kan vara med och ta hem något V75-lopp för han har bra kapacitet inombords, sade Jörgen Westholm.

Även Joakim Elfving hoppas på V75. Rikard N Skoglund ledde hela vägen med hemmatränarens Mr Dream Coktail (e. Coktail Jet).
– Han hade skrapat ihop till den här segern. Han gör alltid bra lopp tycker jag. Även om han varit tvåa mycket är det inget fel på viljan. Nu är han uppe i bronsdivisionen, men det är klart att vi kommer prova där, sade Joakim Elfving.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.