Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"En av kullens bästa"

Foto: Maria Holmén/TR Bild
Bythebook vann Ibrahim Paschas lopp tillsammans med Erik Adielsson. Foto: Maria Holmén/TR Bild

Erik Adielsson var imponerad över Bythebook när Ibrahim Paschas lopp avgjordes på Solvalla. Treåringen gick undan från ledningen – trots flera speeder under vägen.

Publicerad:

Svante Båths Bythebook (e. Googoo Gaagaa) imponerade när han tog hem klassiska Ibrahim Paschas lopp. Erik Adielsson laddade iväg från start och den treårige valacken höll hela vägen hem.

Bythebook öppnade första kilometern efter 1.14,8 och nådde till sist mållinjen på 1.12,9a/2140 närmast före Alert Kronos.
– Det gick väldigt fort i början. Samtidigt vet jag att hästen är otroligt kvick den första biten. Det är inte många hästar i den här åldern som kan svara honom. Han har hela tiden mött de bästa, men nästan alltid varit bland de tre. Han har aldrig känts så fin som idag och han är definitivt en av kullens bästa hästar. Han kan vara stolt över sig, sade Erik Adielsson.

Med i loppet fanns också Pasi Aikios snackhäst Fort Knox som galopperade bort sig.

I stonas Lime Abbeys lopp gick segern till Timo Nurmos Ghostintheshell (e. From Above). Treåringen satt tidigt i ledningen och från den positionen tog hon en säker seger på 1.13,6a/2140 meter. Karriärens tredje seger i den sjätte starten.

Timo Nurmos hade en framgångsrik tävlingskväll och vann fyra lopp på huvudstadsbanan (samt ytterligare ett på Rommetravet med Load Relief (e. Scarlet Knight)). De övriga vinnarna på Solvalla var i tur och ordning Jaramaz Boko (e. Muscle Hill), Civilon (e. Orlando Vici) och Lady Nadine (e. Prodigious).

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.