Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Enkelt för Redénstjärna

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Double Exposure ledde hela vägen för Örjan Kihlström. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Efter ett tävlingsuppehåll på två månader var Double Exposure tillbaka på tävlingsbanan. Hon övertygade när hon från ledningen lekte hem Peace Corps lopp.

Publicerad:

Daniel Redén tvingades till att stryka sitt stjärnsto Double Exposure (e. Donato Hanover) från ett lopp i Östersund i mitten av september. Under tisdagen var hon tillbaka i Peace Corps lopp på Solvalla där hon inte visade upp någon som helst ringrost trots att var mer än två månader sedan hon tävlade. Från ledningen vann hon lekande lätt tillsammans med Örjan Kihlström på 1.13,9a/2140 meter.
– Det såg väldigt bra ut. Det blev inte mycket till lopp, men det passade henne eftersom hon varit sjuk. Sista biten gick det fort och det var en rejäl avslutning. Hon såg väldigt, väldigt fin ut, säger Daniel Redén.

Det här var hästens tolfte seger i den 31:a starten. Solvallatränaren har skyhöga tankar om sin femåring.
– Tanken är att hon ska blomma ut i maj nästa år. Då hoppas jag att den breda publiken ska få höra talas om henne. Det är en speciell häst och jag kände tidigt att hon var en riktig talang som gjort det bra i USA. Sedan upptäckte vi tyvärr ett hjärtfel på henne och höll nästan på att ramla omkull och dö hemma på gården. Vi hittade ett fel på veterinärhögskolan som gick att åtgärda, men det finns alltid med där i bakhuvudet när vi tränar. Som häst älskar hon livet och hon älskar att träna, säger Daniel Redén.

Örjan Kihlström:
– Hon var pigg och ville springa på. Därför ville jag inte bråka med henne för mycket. Det är en märr utöver det vanliga och hon är riktigt läcker att köra.

I C Th Ericssons Memorial över 2640 meter och bilstart tog Zenit Brick (e. Make It Happen) sin första seger på över ett halvår. Björn Goop kontrollerade händelserna från dödens och vann på 1.14,2a/2640 meter.
– Det gick fort där framme första 500 meterna, men sedan togs det upp och loppet blev kört lite så som jag hade hoppats på. I slutkurvan körde jag mot många hästar, men mest mot Milligans School som jag vet om har en riktigt bra speed. Zenit Brick kändes jättefin. Pigg, glad och harmonisk, säger Björn Goop.

Zenit Brick tränas av Timo Nurmos och fick 100.000 kronor för segern. Timo Nurmos noterades för en trippel denna tävlingskväll. Förutom Zenit Brick vann Jorma Kontio med Amerindienne (e. Quarcio du Chene) och Björn Goop med Hawk Cliff (e. Orlando Vici).

Lira nästa gång: Ronzon Face (lopp 9) kom i mål med gott om krafter kvar.

Alla vinnare på Solvalla denna tävlingsdag:
Lopp 1: Digital Track (e. Super Photo Kosmos) Örjan Kihlström (Stefan Melander)
Lopp 2: Budets Lasse (e. Magic Technique) Ville Karhulahti (Ville Karhulahti)
Lopp 3: Amerindienne (e. Quarcio du Chene) Jorma Kontio (Timo Nurmos)
Lopp 4: Double Exposure (e. Donato Hanover) Örjan Kihlström (Daniel Redén)
Lopp 5: Vellum Paper (e. Express It) Peter G Norman (Peter G Norman)
Lopp 6: Zenit Brick (e. Make It Happen) Björn Goop (Timo Nurmos)
Lopp 7: Track Angle (e. Scarlet Knight) Ulf Ohlsson (Morten Waage)
Lopp 8: Hawk Cliff (e. Orlando Vici) Björn Goop (Timo Nurmos)
Lopp 9: Announcement (e. Zola Boko) Erik Adielsson (Svante Båth)

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.