Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ericssons stall i form

Foto: ATG LIVE/TR BILD
Svante Ericsson och Tjötta Godtfred hann dit efter ett fint upplopp. Foto: ATG LIVE/TR BILD

Svante Ericsson har fått en fin start på 2020. Tjötta Godtfred är en av stallets fyra vinnare i år – på fem starthästar.

Publicerad:

Efter ett lopp i tredje utvändigt kunde Tjötta Godtfred ta sig fram via tredjespår och spurta ner ledande favoriten Tana Faxen över upploppet. Det var sexåringens andra seger för året och den femte totalt. Han vann på nya rekordet 1.27,5a/2140 meter.
– Det var skönt och det känns som att han har höjt sig ett snäpp. Jag tror att det finns mycket utveckling i honom. Han är inget tidigt årgångskallblod utan säkert en sådan som blir bättre med åren, sade Svante Ercisson efter segern.

Det var stallets femte seger för året.
– Framför allt är jag nöjd med hur det går för mig som tränare nu. Vi har fem starthästar och fyra har vunnit i år. När flera olika vinner känns det som att konceptet börjar fungera.

Segern innebar att stallet redan nu har kört in över 200 000 kronor. Fjol blev det totalt 512 700 kronor in på 65 starter. 

V75 nästa

Utöver det blev det en mellanlandning innan kommande V75-starter för ett par hästar. Först kunde Ante Lisells tioåring Super Zantos plocka ner ledande Ajlexes Cubano. Sedan gjorde Oskar J Andersson-tränade Alorac Matchbell likadant mor ledande Enriko ha. Båda laddar nu om för V75 i respektive klass på Bergsåker 29 februari. 

Utvändigt ledaren var segerreceptet även för Björn Goop-tränade Bill Gates och Carl Johan Jepson – som blev en dubbelsegrare efter att ha spurtat bäst tillsammans med Eric Martinsson-tränade favoriten Milord i V64-avslutningen. 

Seger blev det även för Björn Röcklinger-tränade Bling Bling och körande Juha Siirtonen.

Utanför V64-spelet bjöds Rommepubliken på en sanslös utklassning när Odd Arne Sagholens fyraåriga kallblod Börke Loke gick i mål med nästan hela upploppet till godo på tvåan.

FAKTA

V64 Romme 21 februari

Avdelning för avdelning:
1: 15 Bill Gates – Carl Johan Jepson (Björn Goop)
2: 2 Super Zantos – Ante Lisell (Tina Lisell)
3: 9 Tjötta Godtfred – Svante Ericsson
4: 6 Alorac Mathbell – Oskar J Andersson
5: 8 Bling Bling – Juha Siirtonen (Björn Röcklinger)
6: 4 Milord – Carl Johan Jepson (Eric Martinsson)

Rätt V64-rad: 15–2–9–6–8–4

Utdelning
6 rätt: 3 086 kr
5 rätt: 51 kr
4 rätt: 10 kr

Omsättning: 4 759 505 kr

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.