Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Finalseger för Adi Gallia

Foto: Malin Albinsson/TR Bild
Adi Gallia och Nicklas Westerholm vid en tidigare seger. Foto: Malin Albinsson/TR Bild

125.000 kronor väntade vinnaren i finalen av Anders Kilströms Minne. Nicklas Westerholms Adi Gallia tog årets tredje seger efter en pigg avslutning.

Publicerad:

Blott sex hästar gjorde upp i finalen av Anders Kilströms Minne där vinnaren plockade hem 125.000 kronor. Nicklas Westerholms fyraåriga sto Adi Gallia (e. Raja Mirchi) visade bäst fartresurser till slut och avgjorde säkert för Ulf Ohlsson. Hästens tredje seger för året var ett faktum efter att hon nått mållinjen på 1.13,9/2180 meter.
– Det löste sig bra. Vi fick rygg på en bra häst och hon har ju visat sig vara väldigt speedig förut. Jag har sett henne tävla mycket och det är en väldigt kapabel häst. Det är klart att man hade lite förhoppningar på förhand, sade Ulf Ohlsson.

En överlägsen seger blev det för Heidi Johansen-tränade Löv Teddy (e. Dotterud Teddy). Den sexårige valacken satt i ledningen per omgående och vann sedan med många längder för Ove Reime Bakkevold.
– Det blev enkelt till slut. Han var lite slö från start och vi hade lite tur att en konkurrent galopperade så att vi höll uppe ledningen. Sedan blev det väldigt, väldigt enkelt för oss, sade Ove Reime Bakkevold.

Dennis Palmqvists Tayson Bi (e. Equinox Bi) har många gånger visat att han trivs över längre distanser. Trots bakspår på tillägg avgjorde fuxen säkert för Rikard N Skoglund.
– Jag har kört honom många gånger och jag gillar honom. Det är en fin häst som alltid gör sitt. Han har inte alltid den bästa aktionen, men han har bra inställning, sade Rikard N Skoglund.

Elvaårige Food Money (e. Andover Hall) fortsätter att leverera på ålderns höst. Tillsammans med Dagfinn Aarum i sulkyn höll valacken ledningen från innerspåret och bevakade sedan händelserna till en säker seger på 1.11,6a/1640 meter. Food Money noterades därmed för årets tredje seger i den åttonde starten.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.