Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Fint genrep för Mellby Dealer

Mellby Dealer genrepade på fint sätt med seger inför Bodens V75-dag om två veckor.
​​​​​​​– Jag körde bara i 250 meter och han var jättefin, sade Roger Nilsson.

Publicerad:

Odin Töll var snabbast när startbilen släppte fältet, men innan första kurvan var Mellby Dealer i ledningen och Roger Nilsson fick bestämma tempot som han ville framme i täten. I sista kurvan blev det full fart och Mellby Dealer fick sträcka ut i en snabb avslutning där han vann enkelt före Odin Töll som togs ut ett spår i början av upploppet av Ove A Lindqvist och provade att utmana utan att komma närmare vinnaren över upploppet. Anaheim Kemp höll till tredjeplatsen från utvändigt ledaren.

– Det är fri körning i loppen, men det var ingen som ville köra fort. Mellby Dealer hade virus när han årsdebuterade på Umåker och jag hoppas att det är överstökat nu. Jag tycker att han var jättebra när Nils Westerberg vann med honom senast utan att han var riktigt ren i gången och han var mycket bättre idag och det behövs om vi ska vara med på nattravet i Boden, sade Roger Nilsson.

Mellby Dealer som debuterade med seger på Bergsåker som treåring är inne på sin fjärde säsong. Han tog två segrar som treåring och vann tre gånger som fyraåring och i fjol blev det sex segrar. Hur långt det bär i år får framtiden utvisa, men efter fem starter är det två segrar i formraden på slutet och Going Kronos-sonen har kommit igång fint efter fem månaders vinteruppehåll.
– Han är opererad i knäna och är fräschare. Han kunde vara bättre och sämre tidigare, men nu känns han bättre hela tiden. Han var sjuk på Umåker, men efter att han frisknade till har han varit bra. Han gick barfota fram och hade vanlig vagn i dag, sade Roger Nilsson.

Nästa tävlingsdag i Boden är V75 lördagen 16 juni och Roger Nilsson har ett par aktuella hästar.
– Jag körde bara i 250 meter och Mellby Dealer var jättefin och oberörd. Han är aktuell för Bodens nattrav och det blir barfota fram och vanlig vagn igen som är optimalt. Raz Mackenzie har haft problem med ett bakben, men känns jättebra. Han är på gång och formen är bra och även han är aktuell för Bodens V75-dag, sade Roger Nilsson.

Gustafsson till 1000

Per Gustafsson tog steget in i Tusenklubben när han inledde tävlingarna i Boden med Rainer Tuuliainen-tränade Vindpärla.
– Det är stort. Det känns ofattbart och lite svårt att ta in, men väldigt kul, sade Per Gustafsson.
Vindpärla visade lovande takter redan i träningen i fjol och har börjat karriären fint. Hon har rekordsänkt i varje start och senast i fjärde starten kom första segern och nu den andra segern.
– Jag har inte kört så många heat med henne, men nu har hon gjort fem starter och kanske gått fem heat och jag är nöjd att hon är så här bra, sade Rainer Tuuliainen.

Cobbys Moonwalker kördes taktiskt av Mika Jauhola som ökade farten rejält redan i näst sista sväng och när Triton Sund-sonen fullföljde med bra fart ända in i mål var Rally Esset och She Is Cecilia utan vinstchans trots bra avslutningar. Skaffer Elden vann också mycket enkelt. Hamilkar Boko skaffade grepp i en trehästarsstrid på upploppet och hann undan för Mediaslittletoxic som dök upp i farlig närhet till slut. Ballroomdancer F. var kvällens snabbaste när han vann ett sprinterlopp på 1.14,1a.

Fredagens vinnare i Boden
Vindpärla (H.G.Balder) – Per Gustafsson – Rainer Tuuliainen
Walkaway Lane (Lindy Lane) – Tapio Kalaja – Tapio Kalaja
Hamilkar Boko (From Above) – Robert Dunder – Robert Dunder
Skaffer Elden (Lome Elden) – Ove A Lindqvist – Elisabet Risberg-Åström
Enjoy Chocolate (Chocolatier) – Katariina Palomäki – Ulf L Karlsson
Cobbys Moonwalker (Triton Sund) – Mika Jauhola – Tiina Korpela
Mellby Dealer (Going Kronos) – Roger Nilsson – Roger Nilsson
Bea Conchita (Fittipaldi) – Mauri Jaara – Hannu Saloniemi
Ballroomdancer F. (Banker Hall) – Jenny Engfors – Lisa Wahlberg

Lira nästa gång: Mediaslittletoxic avslutade snabbt som tvåa.

TORBJÖRN SUNDBERG

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.