Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Flemming Jensen – en vinnare i sadeln

Foto: Mikael Rosenquist/TR Bild
Foto: Mikael Rosenquist/TR Bild

Flemming Jensen har många strängar på sin lyra. Vanligtvis ser vi honom i sulkyn, men på Åbytravet hoppade han upp i sadeln – och vann i sin montédebut på svensk mark.
– Helt nytt var det faktiskt inte för mig, sade dansken efter segern.

Publicerad:

Sofia Adolfsson, Tova Bengtsson, Caroline Forsner – och så Flemming Jensen. Startlistan till torsdagens montélopp på Åby väckte viss förvåning, men visst var det Jensen som satt ovanpå egentränade Come On Hugo (e. Dream Vacation) när startbilen släppte fältet.
– Det var mycket fokus innan. En journalist frågade faktiskt om det var utveckling eller avveckling, sade Jensen.

Ett och ett halvt varv senare var dansken först över mållinjen. Come On Hugo följde med strax bakom tätduon Barack La Marc och Bonnies Celebrity och på upploppet hittade Jensen luckan mellan dessa.

Femåringen sköt då till vasst och vann med en halv längd på tiden 1.11,3 över 1.640 meter. Loppet var Come On Hugo första i monté och för ryttaren var det debut på svensk mark.
– Men helt nytt var det faktiskt inte för mig. Jag rider häst varje dag och var i med i montén i Danmark förr i tiden. Jag red fyra, fem lopp när den drog i gång där, men sedan var det inte så många som höll på, så jag slutade, sade Flemming Jensen.

"Fler borde göra som Flemming"

Förstapriset i loppet var 40.000 kronor samt en friplats till Åby Stora Montépris som rids den 10 augusti med 125.000 kronor till vinnaren. Jensen fick inbjudningskortet av Åbytravets sportchef, Jon Walter Pedersen, som passade på att berömma danskens initiativ.
– Jag var också förvånad när jag såg startlistan, men tyckte att det var jädra kul. Fler borde göra som Flemming, det gör mycket för sportens status. Jag är tacksam över att han gjorde det här, sade Pedersen.

Jairo vann The Red Mile

På torsdagen kördes även anrika The Red Mile. Endast sex hästar kom till start och två av dem, Tango Negro och Coktail Fortuna, gjorde upp i en utdragen spetsstrid. Den senare vann den duellen, men segern i själva loppet gick till Jairo (e. Love You).

Joakim Lövgrens häst profiterade på att varvet travades efter 1.09,6 och spurtade till en enkel seger från andra par utvändigt. Klockan i mål visade 1.10,3.
– Han kan inte vara med dem från början, så det krävdes tempo. Och det blev det i dag. Som det blev kört var han skyldig att vinna, sade Lövgren efter segern som var Jairo 26:e i karriären.

Torsdagens vinnare på Åby:
Livi Online (e. S.J.'s Caviar) – Kevin Oscarsson (Marcus Lindgren)
Jairo (e. Love You) – Joakim Lövgren
Come on Hugo (e. Dream Vacation) – Flemming Jensen
Vinci I.M. (e. Cantab Hall) – Peter Untersteiner
Dali Pagadi (e. Nu Pagadi) – Sofia Adolfsson (Mikael C Nilsson)
Darling Godiva (e. Yarrah Boko) – Stefan Söderkvist (Lars I Nilsson)
Burning Man (e. S.J.'s Caviar) – Peter Untersteiner (Petri Puro)
Una Blessed (e. Varenne) – Wilhelm Paal
Spartak Face (e. Viking Kronos) – Hanna Lähdekorpi (Conrad Lugauer)
Corleone D.K. (e. Holiday Road) – Henna Halme (Veijo Heiskanen)

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.