Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Första för Olle Goop

Foto: JEANNIE KARLSON, TR BILD
Olle Goop ordnade årets första kuskseger. Foto: JEANNIE KARLSON, TR BILD

ÅMÅL V4/V5 – Skynda dig brorsan så blir du tvåa, sade Janette Gustafsson när hon med Majors Corona på upploppet passerade Conny Gustafssons Majors Estelle.

Publicerad:

En dubbel med andra ord för Stall Gustafsson där pappa Tord fortfarande bossar.
– Att våra hästar blir etta och tvåa har nog aldrig hänt förut, spekulerade Conny efter loppet med de treåriga debutanterna, som har varit tillsammans i stort sett hela livet.
De har varit i samma hage, kört i provlopp tillsammans och nu fick de debutera i samma lopp.
– Det var svårt att veta hur de stod sig i konkurrens mot de övriga, men Majors Corona har vunnit de flesta provlopp hon varit med i och är väl den bättre av våra, konstaterade Janette efter den efterlängtade segern.

Janette kör bara en handfull lopp om året men hennes senaste och också förmodligen största seger i karriären kom i Åmål.
– Ja, för sex år sedan vann jag Lala Svensson minneslopp med Raggmunken.
Pappa Tord var också nöjd efter segern även om han fick ändra planerna för den fortsatta matchningen för Majors Corona.
– Jag hade sett ut ett lämpligt lopp på Åby nästa vecka men nu när hon vann och tjänade 20.000 kronor så kan vi inte vara med i det loppet. Det finns dock fler lopp och den här har jag höga tankar om, då hennes mormor är stochampionatsvinnaren Krossed Out, informerade Gustafsson senior, som är 79 år.

En annan som är still going strong är Olle Goop, som under sitt 75:e levnadsår fixade sin första kuskseger. Detta genom att leda runt om med stallets Easy Creation.

Carl Johan Jepson hade en fin kväll och vann inte mindre än fyra segrar. Han inledde med norska kallblodet Vangli Lykke, som fick tuff press men höll nosen före Fina Rosalita. Bakom Outlaw Pete fick Jepson en perfekt start från innerspåret i volten och redan där var loppet i praktiken över. Speciellt som andrahandsfavoriten Kim Klipp startgalopperade bort alla chanser. Spets och slut var segerreceptet även för hemmahästen Livi More Money, som tagit tre segrar på de fyra senaste starterna. Jepson avrundade kvällen med att sätta dit Maria Törnqvists Milles Madrik efter en snygg styrning.

Spets och slut är det vanligaste scenariot för vinst i Åmål och det använde Mikael J Andersson med Alvena Vagaboy. Men att det går att vinna från bakspår på en 800-metersoval visade både Tom Horpestads Fighting Joe och Pär Hedbergs X.L Bygg Palema körd av Petter Engblom. Nu kom de segrarna i lopp över tre varv, vilket är en stor del av förklaringen.

Lira nästa gång: Anfield Avenue som galopperade bort en andraplats på upploppet i första starten på nästan nio månader.


Alla vinnarna i Åmål:

Lopp 1: Majors Corona (e. S.J´s Caviar) Janette Gustafsson (Conny Gustafsson)
Lopp 2: Easy Creation (e. Quite Easy U.S) Olle Goop (Björn Goop)
Lopp 3: Vangli Lykke (e. Fakse) Carl Johan Jepson (Björn Steinseth)
Lopp 4: Outlaw Pete (e. Crazed) Carl Johan Jepson (Eric Martinsson)
Lopp 5: Alvena Vagaboy (e. Jaded) Mikael J Andersson (Lennart T Johansson)
Lopp 6: Livi More Money (e. Dream Vacation) Carl Johan Jepson (Mats Karlsson)
Lopp 7: Fighting Joe (e. Judge Joe) Tom Horpestad
Lopp 8: X.L Bygg Palema (e. Symphonic Hanover) Petter Engblom (Pär Hedberg)
Lopp 9: Milles Madrik (e. The Best Madrik) Carl Johan Jepson (Maria Törnqvist)

KENTH PETTERSSON

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.