Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Full pott för Djuse

Foto: MICKE GUSTAVSSON, TRAVRONDEN
Mattias Djuse. Foto: MICKE GUSTAVSSON, TRAVRONDEN

Stall Mattias Djuse reste till Rommetravet med tre hästar. Djuse själv satt upp bakom två hästar som båda var först över mållinjen efter fint avvägda resor.

Publicerad:

Mattias Djuse körde två egentränade hästar på Rommetravet under fredagen och både Genuine Boko (e. Jaded) och Vidivici C.C. (e. Orlando Vici) fick besöka vinnarcirkeln. Detta efter ha serverats fina resor av sin tränare.
– Det kändes som att vi hade bra uppgifter på förhand. Det klaffade och hästarna gjorde bra lopp, sade Mattias Djuse.

Vidivici C.C. noterades för årets första seger i det sjunde försöket. Detta efter en fin resa i rygg på ledande Lukas Zaz.
– Han har blivit bättre och bättre och kan öppna bra från start. Jag valde att släppa ledningen och sedan fick vi luckan perfekt. Jag trodde nog att han skulle avgöra lite enklare, men det blev i alla fall seger till slut.

Kvällens segrar var stallet åttonde och nionde i år. Mattias Djuse vidhåller att det ser intressant ut framöver under 2018.
– Det ser bra ut i stallet. Några få har startat på under vintern och gjort det bra och det ser intressant ut inför sommaren.

Fredrik B Larssons nyblivne femåring Havbergs Knight (e. Scarlet Knight) gjorde många bra lopp som fyraåring. Under fredagen årsdebuterade han och ledde varenda meter när han vann säkert på 1.13,9a/2140 meter. En seger som värmde för tränaren och kusken Fredrik B Larsson.
– Det här var bra. Han var fin även om han blev lite stum sista biten, men det var inte så konstigt. Hästen var mycket förberedd mängdmässigt, men jag har bara kört ett rundbanejobb med honom. Man är alltid osäker i årsdebuten, men det kändes bra. Det är en jättebra häst som gjorde otroligt bra lopp ifjol mot bra motstånd. Jag tror att han kommer hävda sig väl på V75.

Den femfaldige miljonären Digital Ink (e. Super Photo Kosmos) inledde året på bästa sätt med seger i gulddivisionen under årets första V75-omgång. Efter drygt två och en halv månads tävlingsuppehåll gjorde nioåringen årets andra start och visst blev det seger på nytt. Nicklas Westerholm satt upp bakom Robert Berghs häst som startade från dubbla tillägg.

Redan efter ett drygt halvvarv satt ekipaget i ledningen och sedan hade man full koll på händelseförloppet. Westerholm skärpte tempot under slutrundan och Digital Ink vann i fin stil. Valacken kom till sist på mål på 1.15,4/3180 meter.

Lira nästa gång: Walle West (lopp 8) stod för en strong insats som trea. Med loppet i kroppen blir han intressant i nästa start.

Alla vinnare på Rommetravet denna tävlingsdag:
Lopp 1: B.W. Rune (e. Tekno Odin) Ulf Eriksson (Jan-Olov Persson)
Lopp 2: Spang Viktor (e. Alm Viktor) Fredrik Fransson (Fredrik Fransson)
Lopp 3: Kaiser Southwind (e. Maharajah) Åke Lindblom (Åke Lindblom)
Lopp 4: Luksom (e. Scarlet Knight) Jörgen Westholm (Jörgen Westholm)
Lopp 5: Angry Bird Am (e. Daguet Rapide) Emilia Leo (Johanna K Karlsson)
Lopp 6: Digital Ink (e. Super Photo Kosmos) Nicklas Westerholm (Robert Bergh)
Lopp 7: Genuine Boko (e. Jaded) Mattias Djuse (Mattias Djuse)
Lopp 8: Vidivici C.C. (e. Orlando Vici) Mattias Djuse (Mattias Djuse)
Lopp 9: Havbergs Knight (e. Scarlet Knight) Fredrik B Larsson (Fredrik B Larsson)
Lopp 10: Staro Key West (e. Brad de Veluwe) Mads H Nielsen (Henrik Larsson)
Lopp 11: Sambuco (e. Love You) Per Lennartsson (Per Lennartsson)

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.