Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Galinna Am imponerade på Solvalla

Foto: Maria Holmén/TR Bild
Galinna Am tog andra raka segern för tränaren Mattias Djuse i sulkyn. Foto: Maria Holmén/TR Bild

Andra starten gav andra segern. Mattias Djuse gav konkurrenterna ett ordentligt försprång från start, men det hindrade inte Galinna Am från att vinna ASVT Trottex Auktionslopp för tvååriga ston.

Publicerad:

En galopp i provstarten gjorde att Mattias Djuse tog det lugnt med Galinna Am (e. Scarlet Knight) bakom bilen. Väldigt lugnt. I svängen skilde många längder till närmaste konkurrent, men på långsidan var ekipaget i fatt klungan. Då styrde Djuse ut i tredjespår.

Galinna Am var med på noterna och tog sig så småningom fram till positionen utvändigt om ledande Power Brodda. Djuse satt sedan lugn över upploppet när Galinna Am avgjorde med en halv längd via 1.16 blankt över engelska milen. Segern var värd 220.000 kronor och var hästens andra på lika många starter.
– Hon var i obalans innan så vi fick ta en safetystart, men sedan var hon bara bäst. Hon fick gå tufft sista varvet, men det är lite extra det här. Nu får vi se om vi gör några fler starter i år, sade Djuse som vann Auktionsloppet med Racing Brodda i fjol och med Mr Deauville 2016.

Adielsson hyllade Båth efter dubbeln

ASVT Trottex Auktionslopp bjöd även på två avdelningar för tvååriga hingstar och valacker och i båda blev det seger för Svante Båth. Såväl Bythebook (e. Googoo Gaagaa) som Alien Kronos (e. Infinitif) var överlägsna och vann på 1.15,8 respektive 1.16,0. Här uppgick förstaprisen till 110.000 kronor.
– Svante presenterar sådana här unghästar år ut och år in. Det är fantastiskt, sade Erik Adielsson som var segerkusk bakom de tvååriga vinnarna.

Lira nästa gång: Data Link (7) kördes invändigt efter startgalopp. När luckan kom till slut sköt stoet till vasst som tvåa.

Tisdagens vinnare på Solvalla:
Bythebook (e. Googoo Gaagaa) – Erik Adielsson (Svante Båth).
Mister Selfie (e. Love You) – Ulf Ohlsson (Svante Båth).
Alien Kronos (e. Infinitif) – Erik Adielsson (Svante Båth).
Tzatsiki (e. Super Photo Kosmos) – Torbjörn Jansson (Veronica Lundström).
Simb Murdoch (e. Pine Chip) – Mattias Eriksson (Josefin Luks).
Galinna Am (e. Scarlet Knight) – Mattias Djuse.
Iaintmissingu Ås (e. Manofmanymissions) – Örjan Kihlström (Roger Walmann).
Fixi Mearas (e. Muscle Hill) – Erik Adielsson (Stig H Johansson).
Southwind Hydro (e. Muscle Hill) – Kenneth Haugstad (Roger Walmann).
Global Wizard (e. Love You) – Erik Adielsson (Svante Båth).

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.