Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Gento tillbaka med besked

Foto: MARIA HOLMÈN/TR BILD
Foto: MARIA HOLMÈN/TR BILD

Trots att han tvingades göra jobbet utvändigt om favoriten kunde Gento ta en efterlängtad seger.

Publicerad:

Carl Johan Jepson och favoriten Mack Dragan snabbstartade från dubbla tillägg och satt i ledningen tidigt. Fem hästar radade upp sig på innerspår och Gento satt sist tillsammas med Kim Eriksson. Det innebar att duon fick köra fram utvändigt om ledaren inför slutrundan. Väl där gick det undan och i sista sväng stred Mack Dragan och Gento sida vid sida. När upploppet kom kunde den sistnämnde koppla grepp och vinna säkert på 1.15,4/2160 meter.

– Det kändes som att han bara crawla runt banan sista varvet, som någon sorts Michael Phelps fast i slow motion. Det kändes inte som det gick så fort, men det bara rann på liksom, sade segerkusken Kim Eriksson i Åbys vinnarcirkel.

Och det var en efterlängtad seger. Efter sex raka segrar under fjolåret började problemen och inför torsdagens start hade hästen en sjätteplats som bäst under sina fem senaste starter. Sättet som Patricia van der Meers sexåring vann på skvallrade om att en ny formtopp är här.

– Det var häftigt att han gjorde det halv okörd som det kändes, sade Eriksson.

Torsdagens seger betalade 35 000 kronor vilket innebär att hingsten nu har 577 282 kronor på kontot. 

Segersäker hemmatränare

Kvällens delikatess stod Bo Falsig för. När han hade vridit ut Livi Nam Nam i slagläge 200 kvar vände han huvudet mot läktaren och nickade åt hästens ägare, trots att han då hade en bit fram till seger. Det spelade ingen roll för Livi Nam Nam hade den klart bästa farten och Falsig kunde sitta lugn upploppet ner.

– Han har varit sjuk, nu är han inte det länge. Han är stark, snabbheten kommer väl så småningom, sade Falsig i vinnarcirkeln.

Fyraårige Livi Nam Nam tog därmed karriärens fjärde seger, den tredje i Bo Falsigs regi. Segertiden landade på nya rekordet 1.15,0/2660 meter. 

Torsdagens vinnare på Åby
Lopp 1: Lill Zacke (e. Beanie M.M.) – Anders Zackrisson
Lopp 2: Lyssum (e. One Too Many) – Kim Eriksson (Claes Svensson)
Lopp 3: Call The Shots (e. Andover Hall) – Conrad Lugauer
Lopp 4: Gento (e. Quite Easy U.S.) – Kim Eriksson (Patricia van der Meer)
Lopp 5: Quantum Yankee (e. Double Eagle) – Magnus R Johansson (Tony Jönsson)
Lopp 6: Livi Nam Nam (e. S.J.’s Caviar) – Bo Falsig
Lopp 7: Scotch Brodde (e. Infinitif) – Magnus Jakobsson (Stefan P Pettersson)
Lopp 8: Stud Muffin (e. Varenne) – Jörgen Sjunnesson (Flemming Jensen)
Lopp 9: Hot Point (e. Standpoint) – Peter Untersteiner (Petra Björkman)
Lopp 10: Belle Reine (e. Quite Easy U.S.) – Thomas Uhrberg 

Lira nästa gång: Flädie Grim stod för en mersmakande insats som tvåa från dödens i lopp fem. Det var första felfria starten för nya tränaren Peter Untersteiner och Raja Mirchi-dottern lär inte vara sämre nästa gång.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.