Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Händelserik vecka för Solängetamatören

Solängetamatören Marine Holmgren har upplevt en minst sagt omtumlande vecka. Omkullsprungen av tre hästar, tvingades avliva travmamman som just fölat och som avslutning en målfotoseger med Thwima under Solängets måndagstävlingar!

Publicerad:

Marine Holmgren var ute med tre av sina hästar i måndags. Det blev mer eller mindre tumult, Marine Holmgren hamnade i backen och blev påsprungen. Revbensbrott och rejält mörbultad innan färden till sjukhuset.

Ungefär i samma veva kom det en fölunge till världen hemma i stallet strax utanför Örnsköldsvik. Mamman klarade inte av pärsen, fick avlivas och Marine Holmgren tvingades leta upp en reservmamma till fölet. Resan gick till Bollnäs och det hela slutade gott.

När Solänget tävlade under måndagskvällen var nog Marine Holmgren den gladaste av alla besökare. Hennes Thwima lämnade galoppskorna i stallet och via en sisuladdad spurt lyckades Thwima och Susanne Osterling besegra Tyrillon. Detta via målfoto!

Favoriterna föll

Sportsligt skulle det lysa mest om två hästar: Bungle Rain och Weekend Fun. Den förstnämnde galopperade utvändigt ledaren 600 meter kvar medan Weekend Fun saknade det rätta krutet den här gången. Storfavoriten fick ett optimalt lopp i andra par utvändigt, kom i en attack drygt 500 meter kvar, men det bet inte som förväntat. En tredjeplats blev det till slut. Här vann i stället Comewithaflash. Rygg på ledande Outrunner och luckan i väldigt god tid för John Östman.

Wäjerstens första kallblodsseger

Björn Karlsson lånade ut Hulte Idun till kollega Daniel Wäjersten i kallblodsserien med 30.000 kronor i första pris. Karlsson körde själv Vinnas Valkyria som galopperade bort sina chanser. Wäjersten kom fort på sista långsidan och lyckades ”klossa” ledande Torpa Nic i sista sväng. Vann sedan lätt efter ett gott dagsverke.

Därmed blev kvällen fullbordad för uppfödaren Leif Jonsson i Bergsjö. I det inledande loppet vann treårsstoet Hulte Annika och storasyster Hulte Idun ville därmed inte vara sämre. Notabelt också att detta var Daniel Wäjerstens första seger bakom ett kallblod!

I montéloppet visade Dannerohästen Igor Sånna en härlig inställning. Tog emot spelfavoriten Windwalker och hade sedan mod att svara upp Ringhio O.K. till slut. Fick därmed lite revansch för den snöpliga förlusten senast på Solvalla.

Lira nästa gång: Vi fortsätter att vurma för Dannerohästen Outrunner (7). Ryckte undan i ledningen i sista sväng och var inte långt borta i ett sprinterlopp. 

Måndagens vinnare på Solänget:
Lopp 1: Hulte Annika (e. Månprinsen A.M.) – Krister Söderholm (Leif Jonsson).
Lopp 2: Finding Nemo G.L. (e. Gigant Neo) – Jessika Sidbäck (Linda Tjernström).
Lopp 3: Almostunreal (e. Blue York Yankee) – Erik Holm.
Lopp 4: Thwima (e. Orlando Vici) – Susanne H Osterling (Marine Holmgren).
Lopp 5: Ultimate Goal (e. Maharajah) – Per Linderoth.
Lopp 6: Våffelprinsen (e. Bork Odin) – J-O Persson.
Lopp 7: Comewithaflash (e. Thai Tanic) – John Östman (Ingemar Hultqvist).
Lopp 8: Hulte Idun (e. Järvsöviking) – Daniel Wäjersten (Björn Karlsson).
Lopp 9: Igor Sånna (e. Make It Happen) – Lena Fritz (Fredrik Lundgren).
Lopp 10: Bionicle Man (e. Hearth Boy Laday) – Magnus A Djuse (Kurt Molinder).

LENNART SUNDWALL
 

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.