Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Hemmaamatörer dominerade på V65

Foto: Leif Norberg/ALN
Silver Annie och Robert Andersson vann på Jägersro på fredagen. Foto: Leif Norberg/ALN

Robert Andersson och Marcus Jönsson. Två hemmaamatörer som satte dit vars en vinnare när hemmabanan Jägersro arrangerade lunchtävlingar under fredagen.
– Hon är still going strong, jublade Robert Andersson efter att själv ha satt dit Silver Annie.

Publicerad:

Från invändigt läge löste det sig perfekt under slutvarvet och via lucka i god tid blev segern enkel. Vinnaroddset? 30,65!
– Så blir det när en amatör sitter i vagnen, då blir oddset därefter! 
– Jag kände på bortre långsidan att det här blir ju perfekt och sista 100 var det lätt. Nu hoppas jag att hon kommer med på Solvalla på lördag, det hade varit roligt eftersom det är sista året hon får tävla, avslutade Robert Andersson. 

Kollegan Marcus Jönsson ville inte vara sämre med enda skillnaden att han inte själv satt i sulkyn. Till sin hjälp tog han Christoffer Eriksson som skickade Miss Pixel (e. Olimede) till ledningen och väl där var det aldrig något snack. 
– Hon är lite upp och ner, en humörhäst som nu fick kortare tid mellan loppen och detta var prestationen som jag hade hoppats på. 
Sommarväder och en kanonbana gjorde sitt till, men likväl. Segertiden 1.12,2a/1.640 meter innebar rejäl rekordsänkning. 
– Helt okej!
– Jag tyckte att hon skulle kunna vara där nere och tafsa. Men det är Lina Olofsson som tränar, jag glider bara omkring i skjorta och solglasögon, avslutade Marcus Jönsson. 

Ledningen guld värd

Som vanligt denna årstid så handlade det mycket om ”spets och slut”. Peter Untersteiner är känd för att trivas just i den positionen och det var också därifrån han tog dagens två segrar. Halmstadtränaren inledde med egentränade Cashie (e. Ready Cash) och följde sedan upp bakom Lars I Nilssons Scorpion Kiss (e. Kiss Francais).
– Cashie hade tagit förra loppet på bra sätt och att jag sedan hade finlirat lite med balansen hade gjort sitt till. Vi rundade på 1.15 och det är bra för klassen.
– Scorpion Kiss körde jag på Åby för några månader sedan var han lite kantig. Idag kändes han betydligt finare och det var en fröjd att sitta bakom, berömde Peter Untersteiner. 

Conrad Lugauer var uppåt i förhandssnacket beträffande Alegra B. (e. Andover Hall) och det skulle han visa sig ha fog för. Snabbt till ledningen varpå loppet var över. 
– Hon har inte haft det rätta flytet, men jag vet att det handlar om en jättefin häst. Det var bra tempo i loppet, men min häst kändes fin hela vägen och det var lugnt. Hon var favorit i det tyska Stoderbyt, men galopperade tyvärr i starten.  I år satsar vi i första hand på Breeders Crown, avslutade Conrad Lugauer. 

Även Peter Ingves satte dit en vinnare från ledningen. Bakom Tony Löfqvist-tränade Vikens Preacher (e. Pastor Stephen) tittade han sig runt i sista sväng och såg ut att ha allt klart, men ändå blev inte segermarginalen speciellt stor. 
– Vi testade rycktussar för första gången, men när jag ryckte dessa så förstod han inte riktigt vad det innebar. Men det blev ändå ganska säkert, sade Peter Ingves. 
Valsa Matilda (e. Infinitif) var slagen från ledningen, men när Borups Racing galopperade kort före mål blev det likväl seger. Tränar gör Ulf Norrby och i sulkyn satt Christoffer Eriksson. 

En seger kunde även Robert Bergh räkna in tillsammans med egentränade I Am Sober (e. S.J.´s Caviar). I ett långlopp övertogs tidigt ledningen varpå övriga lämnades åtskilliga längder bakom.

Nielsen tillbaka – som en vinnare

En som inte använde sig av spets för att vinna var Mads H Nielsen som var tillbaka på sin gamla hemmabana. Han jobbade tidigare hos Tomas Malmqvist och via en sejour i Stockholm gäller numera Peter Jensen i Danmark. Det var också chefens häst som var segervapnet och detta i form av Ny Lovemelikeyoudo (e. Look de Star) från ”vinnarhålet”. 
– Det känns skönt att vara tillbaka och vinna på Jägersro, jag känner många här. Vi fick ett bra lopp och hästen var riktigt bra, vi har höga förväntningar på henne, avslutade Nielsen. 

Dagens vinnare på Jägersro: 
Silver Annie (e. Tap In) – Robert Andersson.
Cashie (e. Ready Cash) – Peter Untersteiner. 
Alegra B. (e. Andover Hall) – Conrad Lugauer.
Miss Pixel (e. Olimede) – Christoffer Eriksson (Marcus Jönsson). 
Vikens Preacher (e. Pastor Stephen) – Peter Ingves (Tony Löfqvist). 
Scorpion Kiss (e. Kiss Francais) – Peter Untersteiner (Lars I Nilsson).
Ny Lovemeliketoudo (e. Look de Star) – Mads H Nielsen (Peter Jensen). 
Valsa Matilda (e. Infinitif) – Christoffer Eriksson (Ulf Norrby). 
I Am Sober (e. S.J.´s Caviar) – Robert Bergh

ANDERS NILSSON

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.