Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Henrik Svensson i topp

Foto: ALN
Affe Dara mot mål på Bollnäs under lunchtravet på måndagen. Foto: ALN

Henrik Svensson har haft bra utdelning i Bollnäs i år och nu satte han dit Affe Dara från bakspår i ett sprinterlopp. 

Publicerad:

– Hästen är väldigt snabb, men det blev ändå inte som jag tänkt mig, sade Henrik som efter startrusningen fann sig sittande utvändigt ledaren. 
Det blev strid upploppet ned men Affe Dara kopplade till slut greppet. 
– Han är väldigt kapabel, men idag tyckte jag att han bromsade sig till seger, fortsatte Henrik. 
Olle Alsén öppnade V4-omgången bakom egentränade och egna uppfödningen Royal Entertainer. Efter att ha släppt ledningen fick han lucka vid ingången och då avgjorde Zola Boko-valacken utan problem och segrade på 1.19,9/2 140 meter. 
– Jag förstod tidigt att hästen utvändigt inte skulle orka täppa till och jag behövde inte heller rycka huvan vilket var bra, då han har lite hetsiga tendenser, sade Olle efter hästens andra årsseger. 
Med tränare och delägaren Jan-Olov Persson på plats i Frankrike tog Rikard Skoglund chansen bakom Guli Järven och serverade ett lopp som gav hästens första seger på drygt två år. 
– Banan gör sitt och jag behövde inte göra så mycket, men 600 kvar kändes det som att jag skulle vinna, sade Rikard efter segern på 1.27,6/2 180 meter. 
Torbjörn Jansson fastställde V4-utdelningen med Jacob Croon-tränade Lilly Sånna som ledde från start till mål och vann på 1.20,4/2 140 meter. Det var det 4-åriga Maharajah-stoets första seger i fjärde starten, men troligen inte den sista. 
– Hon är väldigt kapabel, men lite yr, kommenterade Torbjörn Jansson. 
Avslutningsvis ledde Peter Eriksson från start till mål med Olov Brunlöf-tränade Lill Gustaf. 5-åringen efter Pelle Babs-Certina K. tog därmed första segern i sjunde starten. 

Lira nästa gång 

Tyson Rivner svarade för ett mäktigt sista 800 och måste snart sitta där. 

MATS PERSSON 
 

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.