Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Irina glänste på Skrubbs

Foto: Hanold/ALN
Irina K vid en tidigare start. Foto: Hanold/ALN

Hon rivstartade, höll sedan full gas ända in i mål och sänkte sitt rekord över kort distans. Irina K. släppte inte en jäkel över bron när hon krossade motståndet tillsammans med Claes Sjöström.

Publicerad:

Som vanligt bjöd Visby på strålande solsken under sina travtävlingar och publiken bjöds på en mäktig uppvisning av Irina K. (e. King Lavec) och Claes Sjöström i ett stolopp på lördagen. Irina K. snabbstartade till ledningen och öppnade första 500 meterna på 1.10,1. Roger Malmqvist försökte sig på en kupp tillsammans med Sincerely Face och körde rejält för att försöka ta över ledningen på sista bortre långsidan.

Varvet hade öppnats efter snabba 1.10,9 men Irina K. stretade trots det emot attacken från Sincerely Face som galopperade i slutsvängen och lämnade Irina K. helt ensam över upploppet. Claes Sjöström gjorde vad han kunde för att fortsätta hålla hästen på bettet och stoet höll konkurrenterna långt bakom sig. Det var det sexåriga stoets blott fjärde seger i 26:e starten, men farten och segermoralen var det inget fel på. Segertiden skrevs till 1.12,5a/1.620 meter, det tidigare rekordet över kort distans med autostart var 1.14,6 för Irina K. Tränar Irina K. gör Henrik Hoffman.
– Jag kände att det gick lite onödigt fort när Roger Malmqvist kom med sin häst, men jag behövde inte släppa av henne förrän hon blev själv. Jag trodde det skulle bli tyngre än det blev och är förvånad och imponerad över hästens vilja över upploppet. Hon verkar vara i sitt livs form, sade Claes Sjöström efter segern.

Claes Sjöström segrade även med en annan Henrik Hoffman-tränad häst då Young Billion (e. Prince de Charme) vann efter offensiv styrning av Sjöström.
– Jag avvaktade lite i början och såg vad de andra gjorde, sedan körde jag fram mot ledningen på långsidan och blev släppt. Det var ändå högt tempo och det blev inte helt gratis. Jag tror hästen hade hållit undan även de kom fort där ute, sade Sjöström.

Debutanten vann direkt

Det blev succé direkt för treårige valacken Ove (e. Paston Stephen) i debuten då han inledde tävlingsdagen med att leda från start till mål på segertiden 1.20,3/2.120 meter. I sulkyn satt Petter Karlsson vars pappa Hans tränar och det var säkerligen inte sista gången vi såg Örebroekipaget i vinnarcirkeln på Skrubbs oval.

Wiman vann tät duell

I en rafflande upploppsstrid höll ledande Alwoods Amarone (e. Racer Bourbon) huvudet främst och besegrade dödenstravande Elysee Amok och spurtande Helios K. Segerkusk var Johan Wiman och tränar vinnaren gör Kenth Håkansson.
– Jag var inne på att släppa ledningen, men tyckte att hästen som kom upp utvändigt först var för lite betrodd. Jag trodde att hon skulle kunna avsluta med en 1.16-tid, men det här gick nog lite fortare till och med. Hon gjorde ett jättebra lopp i alla fall och kommer nog kunna göra fler bra insatser framöver, sade Johan Wiman.

"Hon har chans oavsett motstånd"

Ledningen var segerreceptet även för Nicegift C.C. (e. Gift Kronos) i ett långlopp där det sexåriga stoet utmanades över upploppet av smygkörda Kyrkebys Rut. Det blev en knapp, men säker seger för hemmatränaren Frank Widerströms häst.
– Hon är en riktigt fin häst som haft diffus form, men känts fin och jag tycker att hon har chans oavsett motstånd. Raden är inte den snyggaste, men hon har visat att hon är lika bra som Rut i alla fall, sade segerkusken Martin Malmqvist.

Dagens vinnare i Visby:
Lopp 1: Ove (e. Paston Stephen) – Petter Karlsson (Hans Karlsson).
Lopp 2: Isi Band (e. Prodigious) – Thomas Jonsson.
Lopp 3: Irina K. (e. King Lavec) – Claes Sjöström (Henrik Hoffman).
Lopp 4: Alwoods Amarone (e. Racer Bourbon) – Johan Wiman (Kenth Håkansson). 
Lopp 5: Young Billion (e. Prince de Charme) – Claes Sjöström (Henrik Hoffman).
Lopp 6: Nicegift C.C. (e. Gift Kronos) – Martin Malmqvist (Frank Widerström).
Lopp 7: Linda's Girl (e. Order by Fax) – Oskar Kylin Blom (Lena Norin).
Lopp 8: Hessel B.Rapida (e. Ken Warkentin) – Torbjörn Östergren (Thomas Jonsson)
Lopp 9: Henning Lixarve (e. Sahara Dynamite) – Johan Wiman.
Lopp 10: Utter (e. Dream Vacation) – Åsa Yttergren.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.