Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Kuskchampionatet avgjort – försvarade sin titel

Foto: Thomas Blomqvist
Christoffer Eriksson vid ett tidigare tillfälle på Jägersro, här tillsammans med Johnny Takter. Foto: Thomas Blomqvist

MALMÖ. Hukes lärlingsklocka.
En åtråvärd titel för lärlingarna på Jägersro.
Det kan om inte annat Francesco Ferracane intyga.
– Det var andra gången jag var med i loppet och att vinna var underbart, sade Ferrecano efter att ha satt dit Volita Go.

Publicerad:

Fyraåringen som han satt upp bakom tränas av Conrad Lugauer och han hade gett positiv information på förhand.

– Jag fick veta att hästen var i riktigt bra form och på sista långsidan fick jag en bra känsla, fortsatte Feerrecane som till vardags jobbar hos Joakim Lövgren.

Efter att ha kopplat grepp om ledande Against All Odds gjorde sig Ferrecane redo för en segergest, men då Uccello Jet dök upp tvingades han vänta med sina glädjeyttringar tills efter det att mållinjen hade passerats.

– Jag fick lite problem med det norska huvudlaget, men det var ändå aldrig någon fara. Jag såg att det var min kompis Timo Nyman kom och det var extra kul att vinna över honom, skämtade en påtagligt glad Francesco Ferrecane.

Ledningen var ett gångbart recept

Jeppe Juel låg lågt i förhandssnacket med Amour Du Coglais då hästen agerat tveksamt i det finslipande jobbet.

– Han har alltid varit otroligt tuff och stark i träning, men var blek i fredags, förklarade Juel.

Men detta till trots gällde full laddning från start och det kom att kosta 1. 08,8 för att svara upp Mr Lindy.

– Det var körning på flera händer, men jag hade bestämt mig för att försöka svara upp ledningen och det lyckades.

– Sedan fick vi ta lite fart ur loppet och när Lövgren kom fram (Iago Zon) hade jag koll på fältet och det blev väldigt enkelt till slut, avslutade dansken.

"Duger en bra bit"

Sören Johansson var uppåt i förhandssnacket gällande V.M.Viking Cup (e. Classic Photo) och det skulle han visa sig ha fog för. Efter en resolut inledningen satt ekipaget tidigt i ledningen, en position som han visat sig trivas extra bra i.

– Ja, så är det, sade Sören Johansson efter segern.

– Det har förvisso att göra med att han är så snabb ut och därför ofta kommer dit och av den anledningen var det taktiska givet. När han är som ikväll duger han en bra bit, sade Sören Johansson.

Från ett åttondespår bakom startbilen sände Peter Untersteiner vad som gick från start, vilket resulterade i tidig ledning för Global Upper Style (e. S.J.'s Caviar). Väl där tilläts man dämpa en bit och sedan joggade man närmast ifrån stallkamraten Chiquitita Diablo upploppet ner.

– Hon har blivit väldigt startsnabb och det är en bra egenskap. Utvecklingen är fin och närmast siktar vi mot V75 på hemmaplan, sade Peter Untersteiner.

Gjorde allt rätt

Pekka Lähdekorpi gjorde allt rätt bakom Joakim Lövgrens Blue Racer Ås (e. Yankee Glide) och även för detta ekipage gällde frontposition.

– Det var skönt att vinna då jag inte gör det så ofta numera. Jag kände att vi skulle få överta och sedan var det lugnt, sade Pekka Lähdekorpi.

Kvällen inleddes med att Claes Svensson omgående skickade Quite Right (e. Quite Easy U.S.) till spets och väl där blev segern enkel.

Inte lika tidig ledning gällde för Rodick Broline (e. Ken Warkentin) men slutresultatet blev detsamma. Arapaho Ghostdance klev förvisso i närkamp över upploppet, men Johnny Takter hade koll.

"Rena bilen att köra"

Spets?
Jodå!
I alla fall efter en bit.

I ett montélopp var Christina Lindhardt offensiv bakom den stora favoriten Winston Laser (e. Diesel Don) och trots en öppning under 1.10 och varvning på 12,5 så var segern aldrig hotad.

Sofia Aronsson skickade ner Legoholm Zon (e. Pine Chip) från Axevalla och fick full utdelning. Men här handlade det dock inte om någon ledning...

– Det vara rena bilen att köra. Jag kände när jag gick ut på sista långsidan att det fanns att köra med och även om det blev lite tight så kändes det bra hela vägen, sade Thomas Uhrberg som gästkörde.

Johnny Takter kom att avsluta bakom Helena Burmans Kingofthehill F. (Muscle Hill) som trots en inledande galopp bara visade sig vara bäst.

– Han är strulig, men kapacitet finns och vi var i alla fall först över linjen, sade Johnny Takter efter att ha börgat sin andra seger för kvällen.

Eriksson försvarade sin titel

Avslutningsvis kan vi konstatera att både Christoffer Eriksson och Joakim Lövgren körde blankt, vilket innebär att årets kuskchampionat är avgjort. Joakim Lövgren drar nämligen på semester och missar den sista tävlingsdagen varför den regerande mästaren kan defilera hem en ny seger.

Kvällens vinnare på Jägersro:

Quite Right (e. Quite Easy U.S.) - Claes Svensson.
Blue Racer Ås (e. Yankee Glide) - Pekka Lähdekorpi (Joakim Lövgren).
Rodick Broline (e. Ken Warkentin) - Johnny Takter (Marcus Lindgren).
V.M.Viking Cup (e. Classic Photo) - Sören Johansson.
Winston Laser (e. Diesel Don) - Christina Lindhardt (Max Myrup).
Volita Go (e. Lets Go) - Francesco Ferrecane (Conrad Lugauer).
Global Upper Style (e. S.J.'s Caviar) - Peter Untersteiner.
Legoholm Zon (e. Pine Chip) - Thomas Uhrberg (Sofia Aronsson).
Amour Du Coglais (e. Ganymede) - Jeppe Juel.
Kingofthehill F. (e. Muscle Hill) - Johnny Takter (Helena Burman).

ANDERS NILSSON

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.