Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Linderoth är på gång

Foto: MALIN ALBINSSON/TR BILD
Per Linderoths stall är på gång efter en tung start på året. Foto: MALIN ALBINSSON/TR BILD

Efter en trög start på 2019 är Per Linderoths stall på gång och på Solänget visade han upp en riktigt stark fyraåring.

Publicerad:

Det var Topnotch Liss (e. Infinitif) som ordnade årets andra seger. Trots en resa utvändigt om ledande Sign Your Name var Linderoths häst bara bäst till slut.
– Topnotch Liss har varit väldigt omogen av sig, därför har det tagit tid. I dag fick han gå den tunga vägen, men det bekom honom ingenting, berättade Per Linderoth, som inte alls var nöjd med årets första månader.
– Nej, det kunde inte gärna ha gått sämre. I maj har dock framgångarna kommit allt mera och vi får hoppas att det fortsätter på samma sätt framöver.

Bland annat segrade Linderoths älsklingshäst Donners Am inom V75 i Gävle den 18 maj och sammanlagt har stallet tagit sju segrar under maj månad.

Digital Ink (e. Super Photo Kosmos) håller inte samma klass som under glansdagarna, men tävlar ändå på en nivå som räcker i vanliga snabblopp. Ove A Lindqvist satt upp bakom den Robert Bergh-tränade tioåringen på Solänget och från ledningen blev det säkert till slut.
– Även om jag aldrig har någon klocka med mig i loppen så brukar jag ha bra koll på tempot. Men med Digital Ink vet man inte hur fort det går. Det är verkligen roligt att köra sådana här hästar, kommenterade Lindqvist, som vann på 1.13,2a/1640 meter.

Jimmy Jonsson såg nästan inte ut som någon vinnare någon gång under loppet bakom Spik Loke (e. Spikeld). Men det löste sig på bästa sätt till slut och på linjen var ekipaget först.
– Jag gjorde några tabbar efter vägen och vet egentligen inte vad jag höll på med. Men vi hade stolpe in den här gången, sammanfattade Jimmy Jonsson.

Daniel Wäjersten har ett riktigt klassto i Global U.S.A. (e. S.J.'s Caviar). Bergsåkerstränaren valde att stå över finalen i Diamantstoet under Elitloppshelgen för att istället gå ut i detta försökslopp med 125.000 kronor i förstapris. Det här var första starten efter V75-segern på Bergsåker den 1 maj, men Wäjersten hade inga bra vibbar på förhand.
– Nej, Miss Hugloveyou var inte alls bra i loppet före, så jag kände mig bekymrad. Men jag var ändå tvingad att åka ut och tro att min häst var precis som vanligt. Global U.S.A. kändes kanske inte supertaggad för dagen, men håller en sådan hög grundnivå att det räckte ändå, berättade Wäjersten, som placerade sig i dödspositionen 1300 meter från mål.
Väl där fanns det ingen som kunde utmana. V75 nästa!

Ingvar Nyberg lånade Elisabeth Lundholm-tränade Everest Sisu (e. Muscle Hill) i V64-5 och vann bekvämt från dödens. Ekipaget kopplade segergreppet kort före mål på ledande Mr Charming. Det här var första segern hittills i år för Everest Sisu.

Sören Lennartson skrällde bakom egentränade Ecco Hornline (e. Orlando Vici) i V64-4. Över 3140 meter fick han en perfekt resa i vinnarhålet och gled ut i andraspår 450 meter från mål. Sedan avgjorde ekipaget knappt närmast före vasst avslutande Toutre.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.