Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Man At Work med mersmak

Foto: LARS JAKOBSSON/KANAL 75
Foto: LARS JAKOBSSON/KANAL 75

Man At Work gjorde under fjolåret flera fina lopp på V75 och visade rätt inställning.
Under onsdagens tävlingar på Färjestadstravet var det dags för årsdebut efter nästan tre månaders vila och det blev en årsdebut med mersmak.

Publicerad:

Med en öppning i V4-finalen, som var rent ut sagt grym, kunde Mr Creation kunde ta över ledningen från Smokey Herman vilket kostade 1.06,9 första 500 meterna. Med denna överljudsfart var dessa båda betrodda borta ur segerdiskussionen. 
Segern istället till Mercedes Baloghs femåring Man At Work (e. Ken Warkentin) som hon ställt i fin författning inför årsdebuten.
 
Körande Petter Karlsson bjöd honom på ett fint lopp i tredje utvändigt och 600 meter kvar fick han också anfallsorder. På några steg var Örebroekipaget i ledningen och det blev flera längder ner till tvåan King Zeus där segertiden blev gångbara 1.14,0a/2 140 meter.
– Kul att få köra honom då det är en otroligt fin och bra häst. Jag kanske gick lite väl tidigt men samtidigt lika bra att köra på när han hade farten uppe, sade Petter Karlsson.

V4:an inleddes med Axevallahästen True Vision (e.Triton Sund) som tränas av Eric Martinsson och kördes till seger av Magnus Jakobsson. Från fjärde utvändigt fjärde det sexåriga stoet en stark sista långsida och kom 350 meter kvar fram till ledaren Queen Of Vega som i början av upploppet var avväpnad. 
Fin årsdebut av True Vision som återkom efter nästan sex månaders vila och noterade tiden 1.17,1a/2 140 meter.
– Hon var jättefin idag och betydligt lugnare än när jag körde henne under fjolåret, sade Magnus Jakobsson.

Hårdheten avgjorde

Styrkebesked gav Elstar Rapida (e. Juliano Star) som i ett lopp en bit ute i spåren ändå kunde avgöra för Peter Strömberg. Dryga varvet kvar fick den sjuårige fuxen gå med i rygg på Creator Scoop ute i tredjespår för att i näst sista sväng komma ner i andra utvändigt. Innan slutsvängen styrde Strömberg på ledarduon och det bet bra ute i spåren och upp mot linjen var det två säkra längder till länge ledande Sissy Face.
– Han är lite speciell men jag kände i ett bygdetrav i Årjäng för någon vecka sedan att han var bra i ordning, sade Peter Strömberg.

Tränaren Ulf Stenströmer hade sin Frisco Runner (e. From Above) i fin författning och när han också fick springa barfota blev det en extra kick. Efter 600 meter kunde sexåringen ta över ledningen i en ganska snabb öppning och sedan hade kusken Carl Johan Jepson kontroll på läget och det blev enkelt efter en slutrunda på 1.15,5 före Kissmeonceagain.
– Han är inte så jättesnabb från början och det blev en utdragen körning innan vi kunde ta över. Sedan var det lugnt och han vann med krafter kvar, sade Carl Johan Jepson.

Det inledande loppet för dagen gick till Pastor Stephen-dottern Evelina C, tränad av Björn Ceder och körd av Dagfinn Aarum.

AV: BJÖRN MARTINSSON
 
Onsdagens vinnare på Färjestadstravet
Lopp 1: Evelina C. (e.Pastor Stephen) – Björn Ceder (Dagfinn Aarum)
Lopp 2: True Vision (e. Triton Sund) – Eric Martinsson (Magnus Jakobsson)
Lopp 3: Elstar Rapida (e. Juliano Star) – Sophia Jacobsen (Peter Strömberg)
Lopp 4: Frisco Runner (e. From Above) – Ulf Stenströmer (Carl Johan Jepson)
Lopp 5: Man At Work (e. Ken Warkentin) – Mercedes Balogh (Petter Karlsson)

Lira nästa gång: Sissy Face (3) höll med tanke på den snabba öppningen bra som tvåa och lär gå framåt med loppet i kroppen.

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.