Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Månprinsen överlägsen

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Månprinsen A.M. tog sjunde raka segern. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Gunnar Melanders Månprinsen A.M. gjorde årsdebut under fredagskvällen – och det blev en skrattmatch fram till sjunde raka segern.

Publicerad:

Segermaskinen Månprinsen A.M. (e. Svall Ivar) har hunnit med att bli tolv år gammal, men levererar fortsatt på tävlingsbanan. På söndagskvällen gjorde han årsdebut tillsammans med sin tränare i sulkyn och det slutade på samma sätt som många gånger förr. Hingsten var totalt överlägsen på 1.27,2/2160 meter och noterades för sin 67:e seger i karriärens 105:e start.

Super Zantos (e. Mythical Lindy) slutade oplacerad i V75-finalen på Solvalla senast. Denna gång gick det bättre. Nioåringen sluggade sig först över upploppet och tog en säker seger före Mr Perfect och Don't Mind Me på 1.14,8a/1640 meter. Ante Lisell skötte tömföringen.
– Han var nog nöjd att få den här resan som han fick. Han gör alltid sitt och är duktig. Hästen hade lite otur på V75 senast, men han gör alltid det han kan, sade tränaren Tina Lisell.

Öystein Tjomsland har fått fram en högintressant fyraåring i Lome Storm (e. Bork Odin). Efter tre starter är hingsten obesegrad. Denna gång blev segern till sist säker, trots både startgalopp och många meter i tredjespår. Ulf Ohlsson körde hästen för första gången och de segrade på 1.32,3/1640 meter.
– Det är en riktigt bra häst som är stark och rejäl. Han är en komplett häst och det blir en spännande säsong, sade Jimmy Jonsson, försteman hos Öystein Tjomsland.

Alla vinnare på Bollnästravet denna tävlingsdag:
Lopp 1: Huddlestone (e. Brad de Veluwe) Henrik Svensson (Lars Wikström)
Lopp 2: Rappjerv (e. Åsajerven) Jan-Olov Persson (Jan-Olov Persson)
Lopp 3: Pelle Roc (e. Smashing Vicory) Kaj Widell (Thomas Lönn)
Lopp 4: Super Zantos (e. Mythical Lindy) Ante Lisell (Tina Lisell)
Lopp 5: Lome Storm (e. Bork Odin) Ulf Ohlsson (Öystein Tjomsland)
Lopp 6: Intense Boko (e. Zola Boko) Leif Witasp (Katrin K Frick)
Lopp 7: Månprinsen A.M. (e. Svall Ivar) Gunnar Melander (Gunnar Melander)
Lopp 8: Puccini (e. Scarlet Knight) Oskar Kylin Blom (Mikaela Almgren)
Lopp 9: Tequila Gel (e. Orlando Vici) Anders Eriksson (Peter Eriksson)
Lopp 10: Quantum Estelle (e. Double Eagle) Tomas Pettersson (Jenni H Åsberg)

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.