Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Mithril bäst från dödens

Foto: Martin Langels/ALN
Mithril vid segern i Örebro på nyårsafton. Foto: Martin Langels/ALN

Tung resa – i dubbel bemärkelse. Ändå var Mithril starkast och tog andra årssegern.

Publicerad:

V75-bekante Mithril (e. Global Glide) var tillbaka på hemmabanan Axevalla på onsdagen och precis som vid fjärdeplatsen på Åby förra veckan hamnade sexåringen utvändigt om ledaren. Då fanns Gute Band på insidan, den här gången hette ledaren Vanity Blast och denne tvingades ge slaget förlorat redan på bortre långsidan.

Mithril och Mikael J Andersson ryckte åt sig en klar ledning i sista sväng, men över upploppet närmade sig Uncle di Poggio och Kapten Haddock. I fatt hann de dock inte utan Mithril tog sin andra seger för året närmast före Uncle di Poggio.
– Han är rejäl varje gång och levererar alltid. Jag tyckte nästan att det var bra att vi hamnade i dödens för det gick lite lättare att springa där i dag. När vi kom ned på innerspår mot slutet blev det lite stopp först, men han gick hela vägen in i mål, sade Mikael J Andersson om hästen som tränas av amatören Ulla Berg.

Stopp på innerspåret, ja. Förutsättningarna var svåra på Axevalla, vilket Mithrils segertid, 1.18,4a/2.140 meter, skvallrar om. Barfotaförbud utlystes på den tunga banan och fyra hästar ströks på grund av banförhållandet. En som inte trivdes på underlaget var Dracula (e. Scarlet Knight), men fyråringen lät inte det stå i vägen för karriärens andra seger i den tredje starten.

Med tränaren Rickard Svanstedt i sulkyn fick Dracula luckan från tredje par invändigt och spurtade sedan till seger med en längds marginal ned till tvåan Chuck Camto.
– Han hade det svårt på banan eftersom han är så grov i gången, men han har helt rätt inställning. Det löste sig bra för oss och han avgjorde enkelt, sade Rickard Svanstedt.

Lira nästa gång: Eli Manning fick ge sig för storfavoriten Quite Wish, men bjöd upp till ordentlig kamp från ledningen.

Dagens vinnare på Axevalla:
Lopp 1: Definitif Launcher (e. Infinitif) – Johan Sedström.
Lopp 2: Quite Wish (e. Quite Easy U.S.) – Carl Johan Jepson (Ulf Stenströmer).
Lopp 3: Dracula (e. Scarlet Knight) – Rickard Svanstedt.
Lopp 4: Mithril (e. Global Glide) – Mikael J Andersson (Ulla Berg).
Lopp 5: Harkeröds Mimmi (e. Text Me) – Johan L Sundgren (Thomas Dalborg).

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.