Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Nordströms nya talang satte banrekord

Foto: Malin Albinsson/Kanal 75
Per Nordström presenterade tvååriga Frozen Sisu i fin författning. Foto: Malin Albinsson/Kanal 75

Per Nordström är en duktig unghästtränare. Nu har han plockat fram ytterligare en talang. Tvååriga stoet Frozen Sisu (e. Even Better Odds) segrade på nya banrekordet 1.15,1/1640 meter.

Publicerad:

Det var faktiskt första segern i fjärde starten. Hon uppförde sig väl från springspår och stack direkt till ledningen. Farten var inledningsvis inte speciellt hög men ökades successivt och avslutningen var skarp. Per Nordström kunde finåka upploppet ner och det var fin stil på Frozen Sisu hela vägen.
- Hon var lite piggelin idag och fick löpa på men var trots det inte helt tom i mål, sade segerkusken.
Jägersro-tränaren har en klar unghästprofil på verksamheten och främsta segern genom åren är när Denim Boko 2012 vann Uppfödningslöpning efter en rejäl holmgång med Nugget’s Face. Denim Boko har fått en avkomma så här långt, född 2017 med hästen som tidigare tränades av Per Nordström Djali Boko (e. Ready Cash) som pappa. I stallet finns för närvarande 24 hästar, två av dessa är fyra år, resten är yngre. 15 ettåringar på träningslistan accentuerar den klara unghästsatsningen. Förutom Frozen Sisu så har ytterligare två tvååriga talanger presenterats, Filur Sisu som har travat 1.12,6 samt Önas Nougat som på tre starter redan tjänat över 200.000 kronor.
- Frozen Sisu har hela tiden varit en talang och det var skönt att hon fick sätta pricken över i:et. Enda plumpen hittills var i debuten när vi reste till Danmark. Hon trivdes inte med bilresan den gången men det går bättre nu och i kväll var det inga problem, berättade Per.
Nu finns flera intressanta lopp framöver för Jägersrotränaren framöver att välja bland.
- Vi siktar närmast mot Silverstoet på Axevalla den 31:e oktober med 100.000 till vinnaren.
Senare under året avgörs som bekant Uppfödningslöpningen på Jägersro.
- Då är det många bra tvååringar med. Dessutom får vi möta hingstarna vilket alltid är tufft. Vi låter framtiden utvisa mer, avslutade en nöjd Per Nordström.

Jennifer L Oscarsson visade återigen sin färdighet i monté. Tillsammans med Barack La Marc blev det en trygg favoritseger, fjärde montéstarten gav tredje segern. Ekipaget inledde lugnt men styrkan talade segerspråk under slutrundan.
- Han är inte så snabb så jag började röra på mig varvet kvar, då styrkan är främsta vapnet. Han är svinstark, sade Jennifer.
Femåringen har tidigare galopperat mycket men i monté har han hittills varit felfri i samtliga starter. Tränaren Veijo Heiskanen var tidigt på det klara med att disciplinen skulle passa.
- För två år sedan sa Veijo att det här skulle bli min montéhäst. Hästen är trång i gången och har lätt att slå ihop men går friare när han slipper sulky, sade Jennifer L Oscarsson.
I övrigt avgjordes en amatörmatch mellan Halmstad - Wien. Segern gick till Stefan Persson-tränade Gute Band tillsammans med Yngve Wallgren.
- Jag körde bra idag, deklarerade Yngve.
Även ägaren Alf Sandberg hade ett finger med i spelet för att få kusken fullt fokuserad.
- Du får ett glas whisky i stallet efteråt om du vinner, avslöjade Alf om det magiska segerreceptet.

Lira nästa gång: Cougar Woodland (lopp 5) fick ett invändigt lopp men spurtade fint när luckan väl kom. Med lopp i kroppen kan han vara segerfarlig nästa gång.

Alla vinnare på Halmstadstravet denna tävlingsdag:
1: Flying Knight (e. Scarlet Knight) Johan Untersteiner (Peter Untersteiner)
2: Frozen Sisu (e. Even Better Odds) Per Nordström
3: Gute Band (e. Orlando Vici) Yngve Wallgren (Stefan Persson)
4: Cassiopeia (e. Quaker Jet) Nicolaj Andersen
5: Bonete (e. Scarlet Knight) Peter Untersteiner
6: Barack La Marc (e. Great Challenger) Jennifer L Oscarsson (Veijo Heiskanen)
7: M.T.Lucic (e. Quite Easy U.S.) Peter Untersteiner (Anja Frick)
8: Croquet Rose (e. Muscle Hill) Joakim Lövgren
9: Havbergs Viking (e. Order By Fax) Johan Untersteiner (Sören Bertilsson)

– Jan-Olof Molin

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.