Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ny seger för Miss Sober

Foto: Malin Albinsson/TR Bild
Robert Berghs MIss Sober fortsätter att vinna. Foto: Malin Albinsson/TR Bild

Miss Sober har visat att hon har det en bra löphäst skall ha. Hon har ett obetydligt yttre, men blir som en tigrinnan då hon kommer till lopp.
– Hon har dolt allt det här i jobben och det var inte de här resultaten man trodde henne om då hon började tävla. Men nu vet jag hur hon fungerar och hon visar bra styrka så nu ser framtiden spännande ut, säger Robert Bergh.

Publicerad:

Tre starter har slutat i tre fina vinster. I pengar har hon dragit in 130 000 kr vilket också visar att hon är en duktig travare och vi har fått lära oss att det handlar om en vinnartyp.

Europhile Am gjorde en stark debut i Peter Untersteiners regi. Det fyraåriga stoet flög till ledningen och kusken låg raklång resten av loppet. Förra året vann det här stoet ett av kvalen till korta E3 och hon kan vara på väg mot en sådan formtopp igen. Banan var dålig efter en ruggig regnskur i början av tävlingsdagen och vinnartiden stannade därmed vid 1.14,2a/1.640 meter.
– Hon hade jobbat bra inför detta och hon gjorde mig inte besviken. Den här kan vi få kul med framöver, myste Peter.

Dulco di Quattro visade äntligen lite krut i spurten och vann efter fin spurtvinst. Efter tre tredjepris på lika många Solvalla-starter i Björn Goops regi var det dags för en seger. Efter en fin start släppte han ledningen då Friend of Nature provade och då han gick till attack in på upploppet blev det vinst utan problem.
 – Han har varit lite loj till slut i de första starterna för mig men jobbat starkt. Jag testade norskt huvudlag idag och det blev annat sting i honom, säger Björn Goop.
 
Favoriten Gizmo de Veluwe galopperade åter bort sig och han är inte inne rätta flytet. Vinnartiden på tyske Dulco blev för banan goda 1.14,5/2.140 meter.

Lira nästa gång: Zambesia Dany visade bra fart som tvåa bakom vasse Gambit. Mot mera normalt motstånd kommer första segern snart.

Torsdagens vinnare på Åby:
Lopp 1: Great Winner (e. Scarlet Knight) – Björn Goop (Björn Goop). 
Lopp 2: Gambit Brodde (e. Infinitif) – Conrad Lugauer (Conrad Lugauer).
Lopp 3: Shogun D.K. (e. Gentle Star) – Jessica Pilenberg (Mikael Pilenberg) a.
Lopp 4: Miss Sober (e. Joke Face) – Robert Bergh (Robert Bergh).
Lopp 5: Samiswhoiam (e. Jocose) – Felicia Molin (Rickard Svanstedt).
Lopp 6: Europhile Am (e. Gift Kronos) – Peter Untersteiner (Peter Untersteiner).
Lopp 7: Dulco di Quattro (e. Love You) – Björn Goop (Björn Goop).
Lopp 8: Claude Debussy (e. Syrinxian) – Fredrik Claesson (Roger J. Jansson) a.
Lopp 9: Call It Magic (e. Ken Warkentin) - Peter Untersteiner (Peter Untersteiner).

SÖREN ENGLUND

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.