Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ohlsson närmar sig 200 segrar

Foto: Malin Albinsson/TR Bild
Ulf Ohlsson tog en seger på Solänget på måndagen. Foto: Malin Albinsson/TR Bild

Är Ulf Ohlsson på väg mot ett nytt rekordår? Frågan är berättigad då Ohlsson har höjt sin segerprocent så här långt in på säsongen. Efter den inledande segern på Solänget under lunchtävlingarna med Hunkydory Degato, noterade Ohlsson sin 189:e triumf. Han har nu en segerprocent på 18 vilket är bättre än rekordåret 2016 då catchdrivern bokfördes för 411 segrar.

Publicerad:

– Jag är väldigt nöjd med året så här långt, 18 i segerprocent är bra då man kör mycket och det är skiftande kvalitet på hästarna, säger Ulf Ohlsson.

Hunkydory Degato kommer nog aldrig att bli någon sköntravare. Hemmahästen har det jobbigt med aktionen men hart styrkan som sitt främsta vapen. Segern nog togs i det absolut sista steget när femåringen fångade in ledande Bishop.

"Banan är så in i h-vete dålig!"

Björn Karlsson styrde in favoriten Backegubben från ledningen, men det var en oerhört kritisk Karlsson som sammanfattade loppet.
– Banan är så in i h-vete dålig då jag har bättre träningsförhållanden hemma när jag kör i djupsand. Banan är alldeles för lös och så här ska det inte se ut 2018, menade en irritierad Björn Karlsson.

Backegubben blev hårt ansatt loppet igenom, klarade av en hetsig Ålia Rännil och smet undan när Järvsögrej avslutade vasst långt ut i banan.

Dubbel för Kytölä

Wasa Warrior blev dagssnabbast med 1.12,7. Ulf Eriksson tryckte sig till ledningen efter 500 meter och konkurrenterna fick bara se baksidan på Eriksson resten av loppet. Aleksi Kytölä på Umåker tränar.
– Han sa att jag skulle köra framåt, ledningen eller dödens. Wasa Warrior var väldigt bra den här gången, sammanfattade Ulf Eriksson.

Duon Kytölä-Eriksson slog till igen innan det hela var över. Wasa Windy sprang utvändigt ledaren hela vägen för att greppa händelserna runt sista sväng.

...och för Persson likaså

Trippel Eriksson blev det när J-O Persson tränade Isbjörn fick segern i sin andra start. J-O Persson som förresten fick en dubbel till stallet. Likaledes treårige Justus N.A. vann enkelt för Rikard N Skoglund. Även Skoglund en dubbelvinnare under denna härliga måndaglunch i Örnsköldsvik.

Christian Månsson är tillbaka i sulkyn efter den svåra olyckan på Umåker i mars. Månsson visade upp Jessica Nilsson tränade Giel Wielinga i norrlandsdebuten. Ekipaget avgjorde snyggt inne på upploppet och den här femåringen kan visa sig bli ett fräscht nytillskott i norr.

Lira nästa gång: Järvsögrej (2) hade stor startgalopp och tappade massvis med värdefull mark. Kom från kön varvet kvar och avslutade storstilat och var nära att ta sig förbi storfavoriten Backegubben. Måste snart stå på tur.
 
Måndagens vinnare på Solänget:
Lopp 1: Hunkydory Degato (e. Pine Chip) – Ulf Ohlsson (Patrik Gidlund).
Lopp 2: Backegubben (e. Bork Odin) – Björn Karlsson.
Lopp 3: Wasa Warrior (e. Classic Photo) – Ulf Eriksson (Aleksi Kytölä).
Lopp 4: O.M. Annie Marke ( e. Up Front Larry) – Anders Wallin.
Lopp 5: Scarlet Lin ( e. Scarlet Knight) – Rikard N Skoglund (Ingrid Nyman).
Lopp 6: Justus N.A. ( e. Björs Frej) – Rikard N Skoglund (J-O Persson).
Lopp 7: Isbjörn (Bork Odin) – Ulf Eriksson (J-O Persson).
Lopp 8: Giel Wielinga (e. From Above) – Christian Månsson (Jessica Nilsson).
Lopp 9: Wasa Windy (e. Holiday Credit) – Ulf Eriksson (Aleksi Kytölä).
Lopp 10: Young Prince (e. Diesel Don) – William Strand (Ricky Edlund).

LENNART SUNDWALL

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.