Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Överlägsen seger trots startgalopp

Foto: ALN
Tony Wallin. Foto: ALN

ESKILSTUNA. Det ska inte gå att vinna överlägset med 30 meters startgalopp. Men det grejade Marteau de Thor, lunchtravets i särklass med imponerande.

Publicerad:

- En riktigt stark prestation och han var inte helt trött i mål. Tyvärr är han lite yr i mössan och det blir säkert fler galopper framöver men han börjar i alla fall fatta vad jobbet går ut på, kommenterade kusken/tränaren Tony Wallin.
- Efter starten trodde jag väl inte på seger men han kändes kanonstark då jag kastade loss 700 kvar och blev ännu piggare och gåvilligare då han rundat och jag tyckte tussarna innan upplopp.
Vinnaren travade sista rundan i 12-fart och vann på snygga 1.13,7/1640auto. Passas även i fortsättningen.
Rafiki Fri löste årsdebuten med beröm godkänt. Fick en fin resa i tredjepar ytter, attackerade 900 kvar och hade övertagit före slutsvängen och stegade undan efter behag, 1,13 sista 1 000 var rena barnleken.
- Lika bra som vi hade hoppats. Motståndet var väl lite i klenaste laget men insatsen är jag väldigt nöjd med, förklarade Anna Isabelle Karlsson sedan favoriten inlett V4:an på snyggt sätt.
- Det ska bli kul att matcha honom fortsättningsvis, nästa start dock inte planerad.
Rafiki Fri hoppade bort en finalplats i Kriteriet förra året och det grämer Anna Isabelle fortfarande.
- Man kanske aldrig mer får chansen, hoppas han kan duga även i år de tuffare sammanhangen.

Syskonsegrar

Syskonen Karlsson fick var sin seger med hem till Örebro. Broder Petter körde resolut till täten med B.T.´s Viclando, dämpade farten och sedan kunde ingen utmana. Det finns utveckling i femåringen som syster Anna Isabelle för övrig tränade som unghäst.
Från utvändigt fjärde-, tredjepar rushade Fourteenosix sista 800 runt hela framförvarande fält i V4-epilogen, gotländskan understöddes förtjänstfullt av Johan Wiman.
Starka men ospeediga Kiboshi anföll redan 1 300 kvar och via positionen utvändigt favoriten Genever var hon bara starkast sista 200. I sulkyn Elias Strandberg.

BIG BEAR

Lira nästa gång: Allyhills Dream var med i en tuff öppning och höll sedan godkänt bakom vinnaren. Bättre med lopp i kroppen och grna med framspår på kort distans.

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.