Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Poeten" på 10,5!

Foto: Malin Albinsson/TR Bild
Poet Broline vann på 1.10,5 på Jägersro under tisdagen. Foto: Malin Albinsson/TR Bild

Ingen seger sedan september, men under tisdagskvällen var Poet Broline tillbaka i gammalt gott slag när han spårade runt om på 1.10,5a/1609 meter.
– Han sprang verkligen och klippte med öronen, sade Peter Untersteiner.

Publicerad:

Från innerspåret var det inget snack. Peter Untersteiners Poet Broline (e. Quite Easy U.S.) och från den positionen levererade den sexårige hingsten på topp. Efter att ha varvat i 1.10-tempo vann han till sist smått ohotat på 1.10,5a/1609 meter tillsammans med sin tränare i sulkyn.
– Faktum är att det var länge sedan han vann och han haft lite problem. Hästen har känts fin i träningen, men det är upp till bevis när det kommer till lopp. Nu var han riktigt fin och vann med tussarna kvar. Jag kände verkligen hur bra han mådde och han sprang och klippte med öronen, sade Peter Untersteiner.

Segern togs närmast före en piggt avslutande Probo O.P. och Rajah Press som följde med bra i rygg på ledaren.
– Hästen har haft lite problem, men det har inte varit några stora grejer. Nu mår han bra och jag hoppas att han ska kunna tävla på fram över. Han trivs över den här distansen och gynnas mycket av sin startsnabbhet, sade Peter Untersteiner som noterades för dubbla segrar denna kväll. Tillsammans med egentränade Arsenal (e. Muscle Hill) myste Halmstadtränaren i ryggar och gottades sig åt det höga tempot. När upploppet nalkades gick Arsenal snabbast och vann säkert.

En dubbelseger blev det även för hemmatränaren Joakim Lövgren som först satte dit den treårige valacken Echelon (e. Brioni). Efter en resa i ryggar noterades han för sin första seger i den femte starten när han kom i mål på 1.14,7a/2140 meter. Sedan ledde Lövgren hela vägen med Trecciadoro Rex (e. Cantab Hall) och stoet tog sin andra raka seger.
– Vi valde medvetet att köra snällt med henne i hennes första lopp för oss. Nu har hon gått i ledningen i två raka starter och det är så klart en fördel. Vi blev utmanade från början, men vi höll ledningen och sedan sprang hon och hushöll med krafterna under vägen. Vi hade torrt spurtkrut in på upploppet. Hon är rutinerad och vann pliktskyldigt, sade Joakim Lövgren.

Lira nästa gång: Probo O.P. (lopp 6) avslutade sylvasst till andraplatsen och blir spännande att följa i framtiden.

Alla vinnare på Jägersro denna tävlingsdag:
Lopp 1: Malory (e. Brioni) Sören Boel (Christian Lindhardt)
Lopp 2: Arsenal (e. Muscle Hill) Peter Untersteiner (Peter Untersteiner)
Lopp 3: Echelon (e. Brioni) Joakim Lövgren (Joakim Lövgren)
Lopp 4: Peakadilly (e. Mythical Lindy) Steen Juul (Steen Juul)
Lopp 5: Zelig Kronos (e. Muscle Hill) Wilhelm Paal (Cristian Rizzo)
Lopp 6: Poet Broline (e. Quite Easy U.S.) Peter Untersteiner (Peter Untersteiner)
Lopp 7: Trecciadoro Rex (e. Cantab Hall) Joakim Lövgren (Joakim Lövgren)
Lopp 8: Shogun D.K. (e. Gentle Star) Jessica Pilenberg (Mikael Pilenberg)
Lopp 9: Dornoch Am (e. Scarlet Knight) Christoffer Eriksson (Christoffer Eriksson)
Lopp 10: Campo Bahia (e. Muscle Hill) Marc Elias (Conrad Lugauer)
Lopp 11: Quite A Soldier (e. Quite Easy U.S.) Håkan B Johansson (Veronica Haglund)

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.