Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Run Brodde Run från start till mål

För några veckor sedan var det glädjescener sedan Run Chica Run vunnit Derbystoet. Denna tisdag fixade hennes halvbror Run Brodde Run (e. Quite Easy U.S) nytt jubel i Jägersros vinnarcirkel.
– Det har varit en del problem på vägen varför denna seger värmde extra mycket, sade ägaren Micke Levin som också berättade att det blir kastration inför en stundande fyraåringssäsong.

Publicerad:

Men det var inte helt utan dramatik som segern bärgades. Körande Henriette Larsen, som för övrigt ersatte Thomas Uhrberg som trillat av en häst och gjort sig illa i ryggen tidigare under dagen, orsakade en omstart vilket gav extra spänning innan loppet. 
– Han var snabbare än vad jag hade trott och jag lärde mig av omstarten. Det gick fort på sista långsidan och han hackade lite i travet i sista sväng, men in på "rakan" stämde det bättre. Det blev enkelt till slut och jag är glad och tacksam över att jag fick chansen att köra honom, sade Henriette Larsen.

"Årets stora mål är Svensk Uppfödningslöpning"

Tre strykningar gällde i kvällens tvååringslopp, men det var likväl ett koppel av blivande stjärnor vi fick se på tävlingsbanan. Dessutom välstammade sådana och segrande ur striden gick Ultion Face (e. Joke Face) som Adrian Kolgjini tog det lugnt med från start, vilket innebar rygg på ledande Scorpion´s Kiss. 600 kvar gjorde han slag i saken och i ett nafs var ett grepp kopplat varpå segern blev säker. 
– Detta är en riktigt bra häst som är under snabb utveckling. Årets stora mål är Svensk Uppfödningslöpning, sade Adrian Kolgjini som också var tydlig med att hästarna äntligen börjar visa lite form igen. Något som Jägersro behöver.

Pliktskyldigt av Pepperboy

Petri Puro-tränade Da Pepperboy var V5-omgångens mest streckade häst och visst gjorde han sin plikt. Men det var sannerligen inte mer...
– Nej, det kan jag hålla med om, sade körande Christoffer Eriksson. 

Via ledning varvet från mål såg allt ut att vara i hamn, men fyraåringen tvekade över upploppet och var också nära både galopp och passgång 50 meter före mål. 
– Det fungerade inte barfota runt om varför vi lär återgå till gammal balans i nästa start. Men det handlar om en väldigt fin häst som har mycket att hämta framöver, avslutade  Eriksson som dessutom har blivit förstekusk bakom Puro-tränade hästar. 

Daniel Olsson gjorde ett av få gästspel på Jägersro och detta bakom egenuppfödde och egenägde Bridge Jumper (e. Red Hot Dynamite). Från ett innerspår i volten handlade det om ledning runt om och det såg ut att finns gott om luft kvar över linjen. 
– Jag fick dämpa en bit och sedan drog jag unan sista varvet. Jag hade mycket riktigt gott om krafter kvar och det ska bli spännande att se den fortsatta utvecklingen på honom, sade Daniel Olsson. 

Vi noterar också att: 
...Felicia Molin skrällde med Swedish Blonde och samtidigt fixade hög utdelning på V5. Spets och släpp varpå luckan kom som på beställning lät segerreceptet. 
...Jennifer L Oscarsson har snygg träffprocent när hon gästar Jägersro. Denna kväll gällde Tristan Cesar som i ett montélopp knappt men säkert höll ifrån sig favoriten Noble Face. 
 ...Micro Vick kvalade in till Amatör-SM på Åby den 13 oktober. Tränar gör Emma Holmquist och i sulkyn satt Dan Ottosson. 
...Jeppe Juel körde ett perfekt lopp med Adrian´s Fight som tackade genom att spurta till sig en enkel seger. 
...Adrian Kolgjini blev kvällens enda dubbelsegrare då han, förutom Ultion Face, även sate dit Joachime Gustafsson-tränade Surprise Power. 

Värda att bevaka: Bakom nämnde Ultion Face gjorde den Jerry Riordan-tränade duon Affinity Kronos (e. Joke Face - Bell Power) och Aetos Kronos (e. Bold Eagle Will Of A Woman) bra prestationer och samtliga dessa ska bli ytterst intressanta att följa upp framöver. 

Tisdagens vinnare på Jägersro: 
Ultion Face (e. Joke Face) - Adrian Kolgjini (Lutfi Kolgjini). 
Bridge Jumper (e. Red Hot Dynamite) - Daniel Olsson (Tomas Malmqvist). 
Da Pepperboy (e. Muscle Hill) - Christoffer Eriksson (Petri Puro). 
Swedish Blonde (e. Jocose) - Felicia Molin (Mikaela Palm). 
Tristan Cesar (e. S.J.´s Photo) - jennifel L Oscarsson (Veijo Heiskanen). 
Run Brodde Run (e. Quite Easy U.S.) - Henriette Larsen (Peter Untersteiner). 
Micro Vick (e. Micro Mesh) - Dan Ottosson (Emma Holmquist. 
Adrian´s Fight (e. S.J.´s Caviar) - Jeppe Juel (Lars S Nielsen). 
Surprise Power (e. Finish) - Adrian Kolgjini (Joachime Gustafsson).

ANDERS NILSSON

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.