Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Sega gubbar i cirkeln

Foto: Maria Holmén/TR Bild
Ove A Lindqvist tog sin tredje seger efter den otäcka olyckan i augusti. Foto: Maria Holmén/TR Bild

Att travkuskar är av ett sällsynt segt virke är ingen hemlighet och bra exempel på det är Ove A Lindqvist och Ingvar Nyberg

Publicerad:

Att Lindqvist skulle vara tillbaka i sulkyn bara halvannan månad efter att ha låg med brutna revben och benbrott på banan i Bollnäs, var det ingen som kunde tro. Lindqvist ville dock annat och nu har han varit igång i tre veckor och tredje segern efter den ofrivilliga pausen tog han med Ulrika Rehn-tränade Voulez Vous som rundade till seger från tillägg sedan Lindqvist valt ett tidigt avancemang.
– Jag ville egentligen inte det, men sedan kom jag fram i dödens och sedan småpullade han i sista sväng, sade Lindqvist som sedan gick ifrån och vann med ett par längder.

Beträffande sitt eget mående var han kort och koncis.
– Mycket bra!

Ingvar Nyberg var för sin del illa ute i ett premielopp på Dannero så sent som i lördags, då han åkte i backen efter en incident där båda sulkyskalmarna gick av. Han var länge tveksam till att köra den här dagen, men när han blev uppsatt på en favorit kunde han inte hålla sig och nu ledde han dessutom hela vägen med Krister Molin-tränade Craizy Daisy.
– Hon var väl förberedd och det fanns krafter kvar, menade Ingvar som även kommenterade sin egen status.
– Höger axel är inte bra, men det gick faktiskt att köra, sade han.

Segt virke får man även säga att det är i Ulf Ohlsson som vann med dagens stora förhandsfavorit Peat Chimney. Han har snittat 6-7 lopp per dag de senaste åren och efter fredagens lunchtävlingar drar han vidare till Borlänge och Dalatravet Romme. Men, hör och häpna, lördagen är tävlingsfri.

Ohlsson har för övrigt kört många hästar åt Jan-Olov Persson, men fick aldrig chansen bakom Järvsöfaks. Järvsöfaks, vars sista kull är tre år i år och består av fem avkommor, varav tre vunnit lopp. Den senaste är Backestjärna som är uppfödd och tränad av Björn Karlsson och nu avgjorde ett treåringslopp från utvändigt ledaren.
– Det är alltid roligt att vinna lopp, men lite extra ändå när det är en egen uppfödningen, menade Björn efter segern på 1.33,7/2 140 meter.

Lira nästa gång: Okalani Grazia (5) satt fast med gott om krafter kvar och vinner snart lopp igen.

Dagens vinnare:
Lopp 1: Voulez Vous (e. From Above) Ove A Lindqvist (Ulrika Rehn)
Lopp 2: Craizy Daisy (e. Judge Joe) Ingvar Nyberg (Krister Molin)
Lopp 3: Sippson (e. Eldfaksen) Ulf Eriksson (Lars Rosén)
Lopp 4: Our Soleado (e. Love You) Robert Dunder (Robert Dunder)
Lopp 5: Peat Chimney (e. Ready Cash) Ulf Ohlsson (Maria Holmberg)
Lopp 6: Texan Rosé (e. Text Me) Anders Wallin (Anders Wallin)
Lopp 7: Backestjärna (e. Järvsöfaks) Björn Karlsson (Björn Karlsson)
Lopp 8: Splendid Choice (e. Ready Cash) Daniel Wäjersten (Lars Bäckströms)
Lopp 9: Harnsta Spiken (e. Klack Jo) Mats Jonsson (Mats Jonsson)
Lopp 10: Wise Wind (e. Main Wise Ås) Ulf Eriksson (Sören Lennartsson)

– Mats Persson

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.