Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Sjunde årssegern för Making Love

Foto: Malin Albinsson/Kanal 75
Making Love ordnade sjunde årssegern. Foto: Malin Albinsson/Kanal 75

Från ledningen var Robert Bergh-tränade Making Love omutbar. För Ulf Eriksson avslutade Ken Warkentin-sonen 1.12,6 sista halvvarvet och vann med till synes en del krafter sparade.

Publicerad:

Efter att både Sloppy Joe och Dice Man galopperat bort sig i startögonblicket låg vägen öppen för Ulf Eriksson bakom Robert Bergh-tränade Making Love (e. Ken Warkentin). Ekipaget satt i spets efter drygt 300 meter och resterande delen av loppet var närmast av akademisk betydelse. Making Love öppnade första 500 meterna efter 1.12,6 och varvet på 1.14,4. Ulf Eriksson skärpte tempot under slutrundan och Making Love ordnade sin sjunde årsseger efter 1.13,2a/2140 meter. Bakom vinnaren slutade Roger Walmanns duo Bucks To Burn och Forecast tvåa respektive trea i mål.
– Robert berättade att hästen fått ett lopp i kroppen och han verkade optimistisk. Han var okomplicerad att köra. En startsnabb som svarade direkt. Han visade prov på bra uppfattning och då är det inte konstigt att man vinner lopp, sade Ulf Eriksson.

Svante Båths Indra's Secret (e. Love You) och Kim Moberg fortsätter att imponera. Under söndagen grejade ekipaget fjärde raka segern trots tuffast möjliga resa utvändigt ledaren Whelk. In i sista sväng satte man ordentligt tryck på ledaren och kopplade också grepp om händelserna i ingången av upploppet. Konkurrenterna försökte ta upp kampen, men det var förgäves. Det treåriga stoet vann med klar marginal på 1.15,2a/2140 meter. Detta var Indra's Secret femte seger i den elfte starten. Bakom vinnaren inkom Lady Rubinstein som tvåa och Idreamicanfly som trea. Efteråt målgång var Kim Moberg av förståeliga skäl mycket nöjd.
– Det har blivit ketchupeffekt när hästen börjat trava. Hon har uppträtt mycket lugnare nu, förut var hon spänd. Hästen står uppe i Sundsvall, så jag har inte jättebra koll på hur hon sköter sig i träningen. Det är jättekul att köra henne och vi börjar känna varandra mer och mer. Idag gällde det att ta sig iväg felfritt. Startmomentet var den största oron på förhand, men vi kom fram bra. Det var bara att åka med i hennes tempo, sade Kim Moberg.

Lira nästa gång: Stig H Johansson har bra form på stallet och det treåriga stoet Idreamicanfly avslutning till tredjepriset bakom Indra's Secret och Lady Rubinstein lovar mer. Pass upp i nästa start!

Alla vinnare på Solvalla denna tävlingsdag:
Lopp 1: Adore Sutola (e. Quatre Juillet) Jenni H Åsberg (Jenni H Åsberg)
Lopp 2: Lipstick Tooma (e. S.J.'s Caviar) Örjan Kihlström (Jevgeni Ivanov)
Lopp 3: Soaring (e. Scarlet Knight) Per Lennartsson (Stefan Melander)
Lopp 4: Fred Cobra (e. Goetmals Wood) Patrik Fernlund (Jasmine Ising)
Lopp 5: Harry Ruda (e. Clerk Magistrate) Ulf Eriksson (Pär Ländin)
Lopp 6: Barbouze Lascaux (e. Lascaux) Oskar Kylin-Blom (Pirjetta Laakso)
Lopp 7: Ile Saint Louis (e. Credit Winner) Jorma Kontio (Timo Nurmos)
Lopp 8: Indra's Secret (e. Love You) Kim Moberg (Svante Båth)
Lopp 9: Vida Loca Bi (e. Ganymede) Örjan Kihlström (Roger Walmann)
Lopp 10: Labellaragazza (e. Super Arnie) Björn Goop (Björn Goop)
Lopp 11: Making Love (e. Ken Warkentin) Ulf Eriksson (Robert Bergh)

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.