Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Southwind Feji fortsätter segertåget

Foto: Micke Gustafsson/Kanal 75
Southwind Feji och Mikael J Andersson tog en ny seger. Foto: Micke Gustafsson/Kanal 75

Det var rätt gråa och trista lopp på Axevalla på tisdagskvällen. Men en stjärna lyste upp tävlingarna när hon tog årets tolfte seger i 14:e starten.

Publicerad:

Southwind Feji klarade starten galant och Mikael J Andersson körde till spets på första långsidan från sitt tilllägg. Muscle Hill-stoet vann sedan med krafter i behåll. 
– Hon har varit bra tidigare men jag undrar om inte det här var det bästa loppet hittills. Hon har ju varit lite hetsig ibland men nu var hon hur lugn och fin som helst. I sista kurvan började konkurrenterna tjoa och skrika på sina hästar och då blev hon lite pigg. Men så stack ifrån lite inne på upploppet och då började hon det lite lugnt igen. En underbar märr att köra, sade Mikael J Andersson.

Southwind Feji kom med samma flyg som Resolve & co som skulle starta i Elitloppet. Senare under sommaren konstaterades att hon inte var dräktig och tränaren Pär Hedberg plockade fram både sele och träningsvagn till det fint stammade stoet. Resten är en solskenshistoria.

Ägaren Karl-Erik Bender missar sällan ett lopp med Soutwind Feji sim kostade drygt 300.000 kronor på auktion för tre år sedan. 
– Jag har ägt många bra hästar, som till exempel Gidde Palema, men inte ens han vann så många lopp på ett år som Southwind Feji. Det var också en bra genomkörare inför den 23 december på Axevalla då hon har ett passande V75-lopp sade Bender.  

Stall Palema och Pär Hedberg vann även med Lajsa i kvällens andra lopp. Det treåriga stoet visade bra styrka när hon kunde vinna säkert trots ett lopp utvändigt om ledaren Alvin Laday. 

Lasja har galopperat i sina tre första starter men var nu hur säker som helst och vann på 1.18,8/2140.

Pär Hedbergs dubbelseger innebar att han tog in en pinne på Veijo Heiskanen i tränarligan. Ställningen är 17-18 när två tävlingsdagar återstår.   

Färjestadskusken Andersson tog fyra segrar och minkade avstånde i kuskligan till endast en pinne upp till Carl-Johan Jepson, 24-25.  

Enjoy The Life svarade för en grym uppvisning när han vann V5-5. Prestationen höll V75-klass.

Mikael J Andersson satsade hårt från start och hästen blåste omgående till överlägsen ledning. Försprånget ökade till de övriga och vid varvningen på 1.11,5 skilde det närmare 100 meter. 

Favoriten Prima Italia, körd av Veijo Heiskanen, tog upp jakten på sista långsidan. Lewdaren tröttnade en aning men höll starkt och vann på 1.14,9/2140. Hoppas på öppet spår över kort distans på V75 snart.

Lira nästa gång: Stuck On Joe låg på hårt i ledningen i V5-2. Orkade inte ända hem över full distans. Nästa gång över kort distans.

Alla vinnare denna tävlingsdag:
Lopp 1: Triton Hall (e Triton Sund). Jockey: Jenny Brunzell. Tränare: Jan Hellstedt. 
Lopp 2: Lajsa (e Enjoy Lavec). Kusk: Mikael J Andersson. Tränare: Pär Hedberg.
Lopp 3: Crown Pale (Crown Kemp). Kusk: Jens Laursen. Tränare: Ellert Fagerberg.
Lopp 4: Barack La Marc (Great Challenger). Jockey: Alicia Jakobsson. Tränare: Veijo Heiskanen.
Lopp 5: Southwind Feji (e Muscle Hill). Kusk: Mikael J Anxersson. Tränare: Pär Hedberg.
Lopp 6: Lucky Babe (e Muscle Mass). Kusk: Rickard Svanstedt. Tränare: Anna Forssell. 
Lopp 7: Wiss Zornita (e Turbo Sund). Kusk: Stefan Söderkvist. Tränare: Lennart Svensson.
Lopp 8: Tapapoin (Jaded). Kusk: Mikael J Andersson. Tränare: Roger Jansson.
Lopp 9: Enjoy The Life (Enjoy Lavec). Kusk: Mikael J Andersson. Tränaren: Maria Karlsson.
Lopp 10: Unbalanced (From Above). Kusk: Stefan Söderkvist. Rolf Johansson.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.